Jun 20, 2018

Ontdek de schoonheid van hout...

0 comments

 

Heeft u ooit door een bos gewandeld en zich over de schoonheid ervan verwonderd, de groene hemel, het geruis van afgevallen bladeren, het gefluister van de wind, de vogels in de takken en de prachtige grootsheid van de bomen. Deze schoonheid kan worden overgedragen aan de objecten die van het hout van diezelfde bomen gemaakt zijn; mahoniehouten meubelen, speelgoed uit ceder, palissander sieradendoosjes, teak dekken op schepen, uit ebbenhout gesneden beelden.

 

Hout is door de eeuwen heen altijd een grondstof geweest. De eerste volkeren maakten schuilplaatsen met behulp van hout en dierenhuiden. De eerste werktuigen werden van hout gemaakt en de eerste jacht speren waren houten. Er zijn uit hout gesneden kommen en borden, evenals houten idolen, uit het Neolithicum tijdperk gevonden. In sommige Egyptische graven, zijn zelfs oude houten stoelen bewaard gebleven. En in sommige culturen, werden doodskisten uit boomstammen gesneden.

 

 

In dit land werden de Indiaanse tipi's op een houten frame gemaakt, en hun kano's waren, in het begin, uitgeholde boomstammen. Later werd een lichtgewicht houten frame, waarschijnlijk uit cederhout, gemaakt; met schors bedekt; met boomwortels genaaid en verzegeld met een mengsel van sap en vetten. Natuurlijk waren de schepen van hout.

 

Een aantal van de mooiste huizen, gebouwd door de pelgrims en andere immigranten, gebruikten hout van bomen uit de bewoonde gebieden. De ingelegde ontwerpen in de meubels en vloeren tonen het hoge niveau van deskundigheid van de bouwers. Vroege kolonisten in het westen bouwden blokhutten, en zelfs vandaag de dag worden in sommige delen van het land nog steeds blokhutten gebouwd. Enkele zogenaamde blokhutten die de mensen hebben gebouwd, zijn vooral voor vakantiehuizen en worden met planken in plaats van hele loggen gebouwd. Deze vroege kolonisten bouwden ook hun eigen meubels en vormden interessante poppen en speelgoed uit hout. Hiervan werden sommigen gewaardeerd familie antiek of verzamelobjecten. Vandaag wordt deze kunst door getalenteerde houtbewerkers overgenomen, om meer kinderen te behagen.

 

 

Natuurlijk weet iedereen dat de vroege schepen uit hout gebouwd werden. Vroege Egyptenaren wisten hoe planken te nemen, ze samen te houden met boomnagels en gebruikten pek om de naden bijeen te houden. De eerste mast kon twee houten palen geweest zijn die samen vastgesjord een driehoekige vorm kregen waaraan het zeil bevestigd werd. Hoewel dit eigenlijk een zeilschip was, kon het door menselijke kracht, met roeispanen, worden aangedreven.

 

Verschillende groepen ontworpen hun schepen verschillend, maar ze werden allemaal uit hout gemaakt. Een aantal van de mooiste model schepen zijn replica's van de vroege zeilschepen. De ambachtslieden die deze modellen op schaal bouwen, maken gebruik van de mooiste houtsoorten.

In moderne woningen, wordt hout gewaardeerd. Hardhouten vloeren zijn meer gewenst dan goedkoop hout onder een tapijt, massief houten meubilair kost meer, maar het wordt gekozen door degenen die het zich kunnen veroorloven. Men ziet soms bijzettafels gemaakt van een deel van een grote boomstam.

Het is leuk om de jaarringen, die de leeftijd toont waarop de boom geveld werd, te tellen. Er zijn talloze manieren waarop hout wordt gebruikt, maar men stopt zelden om na te denken wat de natuur ons verstrekt.

 

 

ATC voor een ander idee van woningen!!!

Youtube

Facebook

Twitter

Instagram

 

ATC voor een duurzamere manier van consumeren. Boek hier en deel!

Hotels

Vakantiehuizen

Vlucht

Autoverhuur

 

Vind je dit artikel leuk?

 

Registreer nu en ontvang gratis informatie over nieuwe artikelen

Nieuwsbrief...

You like, you care, you share!

New Posts
  • Hallo Jongens, Hoe creatief ben jij? Binnenkort start ik met een mooi nieuw project en een van de vragen die ik tegenkwam was: Hoe groot is de hoek van een achthoek? Weet jij het antwoord zonder te meten? a) 25° b) 30° c) 90° D) 120° Laat je antwoord hieronder weten… Mr ATC We hebben een lijst samengesteld met enkele van deze gereedschappen, die je in onze winkel op Bol.com (affiliate link) kunt kopen. Als je wilt ondersteunen wat we doen, ga dan via deze link winkelen: MyATCtv DIY Bol.com Winkel Mr. ATC voor een ander idee van woningen!!! Youtube Facebook Twitter Instagram ATC voor een duurzamere manier van consumeren. Boek hier en deel! Hotels Vakantiehuizen Vlucht Autoverhuur Vind je dit artikel leuk? Registreer nu en ontvang gratis informatie over nieuwe artikelen Nieuwsbrief... You like, you care, you share!
  • Je hoort tegenwoordig steeds meer over veganisme. Wat is het precies, en wat betekent het voor het dagelijkse leven? Veganisten (vegans) eten geen dieren en ze gebruiken geen producten dat van een dier afkomstig is of dat op een dier getest is. Dit betekent dat vegans geen vlees en geen vis eten. Ook eten ze geen zuivelproducten, eieren en andere producten van dieren afkomstig of met dierlijke ingrediënten. Veganisme is meer dan een eetgewoonte Veganisme beperkt zich niet alleen tot het eetpatroon, maar heeft ook invloed op de kledingstijl van veganisten. Ze letten namelijk ook op het gebruik van kleding, verzorgingsproducten en andere artikelen van en met dierlijke bestanddelen. Bont, leer, dons, wol, suède en zijde , zijn materialen die niet door vegans worden gebruikt. Ook gelatine, bijenwas en andere producten waar dierproeven mee gedaan zijn, worden niet door vegans gebruikt. Welke sieraden zijn geschikt voor vegans GJecharro ontwerpt sieraden en accessoires van verschillende materialen zoals leer, suède ect. Deze sieraden zijn niet geschikt voor vegans. Gelukkig zijn er ook sieraden die GJecharro ontwerp die wel geschikt zijn voor vegans. Denk bijvoorbeeld aan de armbanden en oorbellen van edelstenen. Ook onze resin sieraden zijn geschikt voor vegans. Ben je nieuwsgierig geworden en wil je meer van onze resin oorbellen zien? Kijk op onze website voor de gehele collectie. https://www.gjecharro.com/ Ik hoop dat je door het lezen van mijn blog iets meer weet over veganisme als je dit nog niet wist. Of dat ik je nieuwsgierig heb gemaakt naar onze resin oorbellen. Op onze instagram en Facebookpagina laten we zien hoe je onze sieraden en accessoires kan combineren. https://www.instagram.com/gjecharro/ https://www.facebook.com/gjecharro/?ref=bookmarks Xo GJecharro
  • Maak jij graag een entree? Je weet wat je wilt en durft te laten zien wie je bent! Met deze opvallende exclusieve cuff armbanden van GJecharro heb je geen andere keus dan een statement te maken en op te vallen. Dress Up And Stand Out Welk ontwerp spreekt jou het meeste aan? Deze cuff armbanden zijn heel verschillend. Het is dus echt een kwestie van smaak. Hieronder zie je hoe je de armbanden kan dragen. Zit jou favoriet er niet bij of heb je zelf een leuker ontwerp in gedachten? Alles is mogelijk. Maak jou favoriet gewoon zelf! Je wil zelf ook een cuff armband maken? Natuurlijk kan dat! Laat me weten welk materiaal je wil gebruiken op de basis metalen cuff. De metalen cuff is er in de kleuren zilver, goud en zwart metaal. www.gjecharro.com roliene@gjecharro.com https://www.instagram.com/gjecharro/ https://www.facebook.com/gjecharro/?ref=bookmarks Ik hoop dat ik je heb geïnspireerd en dat je aan de slag gaat met het maken van jou eigen cuff armband. Creatieve groeten van GJecharro
ATC DIY Community
ATC Design
wormerweg 4G-112, 1311 XB Almere
the Netherlands
KvK: 72065281
BTW: NL263226773B01
Services
Support & Contact
Terms & conditions 
Privacy policy
Blogger traffic Program
 
Free 3D plan