Zich uitleven in PANAMA


Panama is een populaire Latijn Amerikaanse toeristische bestemming.Dit land biedt ongeëvenaard toeristen attracties.Een spectaculaire,rijke biodiversiteit maakt Panama ook een magneet voor eco-reizigers.De naam van het land betekent “overvloed aan vis en vlinders” maar huil apen,slaapdieren,zeekoeien,krokodillen en zeldzame quetzals delen de wouden en meren ook.

Dit is waarom de mensen keer op keer naar Panama teruggaan.

Feiten en getallen

Panama is een gebied van 75,990 vierkante km.Spaans is de officiele taal,maar de meeste Panamanen spreken ook Engels.


Het panamaans weer is genietbaar tropisch en het hele jaar door stabiel.

De nachten zijn normaal gezien fris.De gemiddelde temperatuur is 27 graden C.

Panama heeft twee seizoenen:regen en droog.

Het vorige is van maart tot december.

De tijd in Panama is het hele jaar dezelfde als het EST (GMT -5).

Panama gebruikt geen zomertijd.

Panama's Toeristen Attracties.

Eilanden en stranden.

Panama biedt een prachtig zicht en ondervinding van de natuur op zijn best.Panama heeft kustlijnen aan twee oceanen:de Stille Oceaan en de Caribische Zee.Deze kusten,hoewel verschillend,zijn ideaal voor verschillende activiteiten met de vele stranden en eilanden die er zijn.Wereldbekende,prachtige stranden en eilanden zullen uw bezoek onvergetelijk maken!

De Caribische Zee:Aan de Caribische kust zijn de stranden van de provincies Colon,San Blas en Bocas del Toro en de naburige eilanden klein tot middelgroot en hebben allemaal koraal riffen in de buurt.

Ze zijn meestal dichtbij andere waterwegen en de meesten zijn gevormd door koraalgroei.

Dit zijn de beste stranden voor diepzeeduiken.

De Stille Oceaan:Aan deze kust vindt u een reeks stranden die makkelijk bereikbaar zijn vanaf de Pan-American Route.Veel sporten zoals windsurfen,surfen en zwemmen worden hier beoefend.De populairste van het gebied zijn:Gorgona, Coronado, San Carlos, El Palmar, Rio Mar, Corona, Sea Cliff, Santa Clara, Playa Blanca and Farallon.

Hat Panama Kanaal

Het Panamakanaal,een van de acht wereldwonderen,is een van de meest fascinerende plekken op aarde,waar menselijke genie en bekwaamheid samenkomen om twee oceanen te verbinden en de wereld dichter bij elkaar te brengen.


De lengte van het Panamakanaal is ongeveer 80 kilometer tussen de Atlantische en Stille Oceaan.Tussen de 13,000 en 14,000 schepen gebruiken het kanaal jaarlijks,dankzij de arbeid van ongeveer 9,000 werkers;24 uur per dag,365 dagen per jaar;transit biedend aan dienst schepen van alle naties.

Het Kanaal gebruikt een slot systeem dat als waterlift dient om de schepen te doen rijzen van zeeniveau (Atlantische of Stille Oceaan) tot 26 meter boven zeeniveau (Gatun Lake).

Elk paar sloten heeft de naam van de stad waar het gebouwd was:Gatun (aan de Atlantische kant),Pedro Miguel en Miraflores (aan de Stille Oceaan).

Het smalste gedeelte van het Kanaal is de Gaillard Cut,reikend van de Pedro Miguel sloten tot de zuidelijkste punt van het Gatun Meer in Gamboa.Dit deel is ongeveer 13.7 km lang.Neem een mini-cruise door het Kanaal en ga naar het Bezoekerscentrum in Miraflores,een ideale plek om het Kanaal in werking te zien.Deze installatie,recent geopend voor het publiek,heeft grote balkons vanwaar bezoekers de sloten zien openen en sluiten wanneer de schepen hun transit beginnen of eindigen.Vier toonzalen,per thema georganiseerd,zijn het middelpunt van het Bezoekerscentrum.Tentoonstellingen zijn in eer van de Kanaal geschiedenis,het belang van water als levensbron,de werking van het Kanaal en haar plaats in de wereld handel.

Tropisch Regenwoud

Panama is het ideale land voor direct contact met het Tropisch Regenwoud.De enige hoofdstad in Latijns Amerika met een regenwoud op minder dan 10 minuten van het centrum en met makkelijke toegang tot drie nationale parken.

Indien u in het tropisch regenwoud wilt gaan,biedt Panama nationale parken aan die tot Biosphere Reserves en Werelderfgoed verklaard zijn. Regenwouden met de grootste verscheidenheid in flora en fauna in de wereld (Darien) waar we over 10,000 plant- en over 1,000 vogelsoorten kunnen vinden.

Colon Vrije Zone

In een apart gebied van 400 hectare bevindt de Colon Vrije Zone zich aan de ingang van het Panamakanaal aan de Caribische kant,in de Colon provincie en wordt verondersteld de tweede grootste van het soort in de wereld te zijn en de eerste in de Westelijke Hemisfeer.Door de unieke geografische ligging met makkelijke toegang tot 4 belangrijke havens,gezien als een van de meest vooraanstaande in Latijns Amerika,is dit een echt Internationaal Scheeps Centrum.


Hiernaast kunnen bezoekers ook transport diensten vinden zoals France Field Airport,een trein station,toegang tot de Panama-Colon snelweg,cruise terminals..en een ground transportation terminal.

De Colon Vrije Zone is een Globaal Logistiek Centrum.De commerciele transacties genereren US$ 11,000 miljoen in import en re-export.Het succes van de Colon Vrije Zone blijkt uit meer dan 400 hectare terrein,over 2,000 bedrijven en jaarlijks meer dan 250,000 bezoekers.

Handelaren en investeerders kunnen vinden:Het bestaan voor het Internationale Bankieren,de efficiente maritieme structuur,het grootste collectie en verdeel centrum in Amerika,het gebruik van de Amerikaanse Dollar als munteenheid veiligheid binnen en rond het gebied,goede tentoonstelling zalen,waarhuizen en commerciele centra.Een fantastische werkkracht,gespecialiseerd en laag in kost,veel belastings initiatieven en een gesofisticeerd communicatie netwerk zijn maar enkele factoren die helpen in het vloeiend lopen van de operaties in de Colon Vrije Zone en maken dit de ideale plaats voor Internationale Handel.

Verblijf in Panama makkelijk gemaakt.

Naar Panama komen is makkelijk met al de transport middelen in dit land.Er is land-,water-,en luchttransport te vinden in Panama.Verblijf in Panama is ook een zorg minder aan het hoofd van de toerist.Er zijn veel hotels en accomodaties in Panama.Met hotels die bij elk budget en verschillende vereisten passen en van economisch tot luxueus gaan.


Inderdaad,er zijn oneindig veel redenen waarom toeristen gewoon van Panama houden.Met al de attracties en het complete comfort,is er geen betere “thuis weg van thuis” bestemming dan Panama.

ATC voor een duurzamere manier van consumeren. Boek hier en deel!


=> Hotels

=> Vakantiehuizen

=> Vlucht

=> Autoverhuur

Populair - Hoe videos te doen: Abonneren


U vindt dit artikel leuk of u haat het,geef uw commentaar hieronder! Vertel ons wat u denkt en deel uw mening door uw sociale media...

#NL

0 views0 comments
Studio 2: ATC Design
Spitsbergen 53
1339 SK Almere
the Netherlands
KvK: 72065281
BTW: NL002454572B93
© 2020 ATC / MyATC App community Copyrights
Join US
 
 
Become a Blogger / Influencer
Blogger traffic Program
 
Advertise with us
 
Sponsor & Partners
 
 
MyATC App
 
Headquarter: ATC Design
Villa ATC - Digue castelbon
Rue Sostene Gendrey
97122 Baie-mahault 
Guadeloupe - France
Siret: 889 078 663 00016
Code APE: 7410Z
TVA: FR35889078663
google-play-badge.png