WindturbinesGeschiedenis van de Windturbines

De eerste wind machines werden al in 200 B.C in Perzië gebruikt,voor het malen van graan. Vanaf 250 A.D begonnen de Romeinen dezelfde werkwijze te gebruiken voor hetzelfde doel. De Nederlanders begonnen om water uit de gebieden van de Rijn-delta te halen met behulp van windmolens.

In 1888 werden windmolens voor de productie van elektriciteit gebruikt en de eerste windmolen, wat de eerste windturbine betekent, werd door Charles F. Brush in Cleveland, Ohio gebouwd. Tegen het jaar 1908 werden ongeveer 72 windturbines gebruikt om elektriciteit tussen de 5 en 25 kilowatt te produceren. Tegen 1930 werden vaak windmolens die elektriciteit produceerden op boerderijen in de Verenigde Staten gevonden.


Horizontale as windturbines

De horizontale as windturbines of HAWT huizen een elektrische generator en de belangrijkste rotator as aan de top van een toren. Beide moeten in de wind wijzen, voor de opwekking van elektriciteit. In het geval van kleine turbines is een windvaan meestal genoeg voor dit doel, maar in het geval van grote turbines wordt een servomotor gekoppeld aan een windsensor om in de wind te wijzen. De rotatie van de bladen wordt bestuurd door een tandwielkast die de rotatiesnelheid van de bladen doet toenemen als dat nodig is.

De turbine is gewoonlijk tegen de wind gericht om te beschermen tegen de turbulentie die rond de toren ontstaat. Menig Timea € ™ s tegenwind machines zijn ook gebouwd in een poging om het probleem van de turbulentie te bestrijden. Dergelijke machines beletten het gebruik van een extra mechanisme om de turbine in lijn met de wind te houden; dit komt omdat de messen kunnen worden toegestaan ​​gedurende sterke wind te buigen.


Verticale as windturbine

Verticale as windturbines of VAWTs, hebben een verticale uitlijning van de as. Een van de belangrijkste voordelen van deze turbines is dat er geen noodzaak is voor de turbine om in de wind te wijzen om te werken. Deze windturbines worden meestal gebruikt op plaatsen die getuige zijn van een variabele windrichting. Een windkracht vanuit elke richting kan worden gebruikt door verticale as windturbine.

De aanwezigheid van een verticale as betekent dat zowel de tandwielkast als de generator aan de grond kunnen worden geplaatst omdat er geen noodzaak is voor de toren om ondersteuning te bieden. Dit betekent ook dat de tandwielkast en de generator toegankelijk zijn wat betreft het onderhoud van de windturbines.

Windturbines Design en Constructie.

Het is de taak van de windturbines om de windenergie van een bepaalde plaats te benutten. Ontwerpers en bouwers gebruiken de aërodynamische modellering voor het bepalen van de verschillende systemen die gebruikt moeten worden: het aantal bladen, de vorm van het blad en de optimale hoogte van de toren.De moderne windturbine wordt voornamelijk gebruikt voor de omzetting van windenergie in elektriciteit energie. Voor dit doel heeft de windturbine drie hoofdcomponenten; het rotor component, het generator component en het structurele component.

Bijna 20% van de kosten van de windturbine wordt opgenomen door het rotor component, terwijl een geschatte 34% van de kosten gebruikt wordt door het generator component, en 15% van de kosten van de windturbine wordt gemaakt door het structurele component.

Deze dagen komen milieu activisten op voor het gebruik van windturbines voor de productie van elektriciteit. Ze zijn milieuvriendelijk en indien aanwezig, laten slechts een minimale hoeveelheid verontreinigende stoffen vrij.

ATC voor een duurzamere manier van consumeren. Boek hier en deel!


=> Hotels

=> Vakantiehuizen

=> Vlucht

=> Autoverhuur

Populair - Hoe videos te doen: Abonneren


U vindt dit artikel leuk of u haat het,geef uw commentaar hieronder! Vertel ons wat u denkt en deel uw mening door uw sociale media...

#NL

0 views0 comments

Recent Posts

See All
Studio 2: ATC Design
Spitsbergen 53
1339 SK Almere
the Netherlands
KvK: 72065281
BTW: NL002454572B93
© 2020 ATC / MyATC App community Copyrights
Join US
 
 
Become a Blogger / Influencer
Blogger traffic Program
 
Advertise with us
 
Sponsor & Partners
 
 
MyATC App
 
Headquarter: ATC Design
Villa ATC - Digue castelbon
Rue Sostene Gendrey
97122 Baie-mahault 
Guadeloupe - France
Siret: 889 078 663 00016
Code APE: 7410Z
TVA: FR35889078663
google-play-badge.png