Wie heeft een paspoort nodig?Een Amerikaanse burger heeft een paspoort nodig om uit de Verenigde Staten te vertrekken of terug binnen te komen, het is ook een vereiste in de meeste andere landen. Uitzonderingen zijn onder andere korte termijn reizen tussen de Verenigde Staten en Mexico, Canada en een aantal landen in het Caribisch gebied, waar een Amerikaanse geboorteakte of een ander bewijs van Amerikaans staatsburgerschap kan worden aanvaard.

Uw reisbureau of luchtvaartmaatschappij kan u vertellen of u een paspoort nodig heeft voor het land dat u van plan bent om te bezoeken. De ambassade of het consulaat van het land waar u van plan bent om te reizen kan u ook adviseren over de toelatingseisen.

Vergeet niet!

Zelfs als u geen ​​paspoort nodig heeft om naar het buitenland te reizen, US Immigratie vereist dat u uw Amerikaanse burgerschap en identiteit kan bewijzen wanneer u de Verenigde Staten opnieuw binnenkomt. Zorg ervoor dat u de adequate documentatie heeft om aan de Amerikaanse Immigratie te geven bij uw terugkeer. Een Amerikaans paspoort is het beste bewijs van het Amerikaanse staatsburgerschap.


Andere documenten om Amerikaans staatsburgerschap te bewijzen zijn onder andere een verlopen Amerikaans paspoort, een gewaarmerkt afschrift van uw Amerikaanse geboorteakte, een certificaat van Naturalisatie, een certificaat van burgerschap, of een verslag van Geboorte in het buitenland van een burger van de Verenigde Staten. Om uw identiteit te bewijzen, heeft u ofwel een geldig rijbewijs nodig of een identiteitskaart van de overheid met een foto of een fysieke beschrijving. Controleer voor de laatste eisen.

Met het aantal internationale voogdij disputen over kinderen in stijging, hebben verschillende landen paspoort eisen ingesteld om kinderontvoering te voorkomen. Bijvoorbeeld, Mexico heeft een wet die een kind dat alleen reist, of met maar één ouder, of in andermans voogdij, een notariële toestemming van de afwezige ouder of ouders nodig heeft. Er is geen vergunning nodig als het kind alleen reist en in het bezit is van een Amerikaans paspoort.


Een kind dat alleen reist met een geboorteakte, heeft notariële toestemming van beide ouders nodig.

Pas op voor een verlopen paspoort!

Sommige landen zullen toegang weigeren en geen visum uitrijken, als de resterende geldigheid minder dan 6 maanden is.

Alle Amerikaanse Burgers moeten hun eigen paspoort hebben.

Sinds januari 1981 zijn familieleden niet toegestaan om in elkaars paspoorten opgenomen te worden. Zelfs pasgeboren baby's moeten hun eigen paspoort hebben om te reizen.

Wanneer uw aanvraag indienen.


Elk jaar, wordt de vraag naar paspoorten zwaar in januari en daalt in augustus. U kan helpen om de Amerikaanse overheid kosten te verminderen en vertragingen te voorkomen door uw aanvraag tussen september en december in te dienen. Maar zelfs in die maanden, kunnen periodes met een hoge vraag naar paspoorten optreden. Dien uw aanvraag meerdere maanden voor uw geplande vertrek in, waar mogelijk. Als u een visum nodig heeft, laat extra tijd toe, ongeveer twee weken per visum.

ATC voor een duurzamere manier van consumeren. Boek hier en deel!


=> Hotels

=> Vakantiehuizen

=> Vlucht

=> Autoverhuur

Populair - Hoe videos te doen: Abonneren


U vindt dit artikel leuk of u haat het,geef uw commentaar hieronder! Vertel ons wat u denkt en deel uw mening door uw sociale media...

#NL

0 views0 comments
Studio 2: ATC Design
Spitsbergen 53
1339 SK Almere
the Netherlands
KvK: 72065281
BTW: NL002454572B93
© 2020 ATC / MyATC App community Copyrights
Join US
 
 
Become a Blogger / Influencer
Blogger traffic Program
 
Advertise with us
 
Sponsor & Partners
 
 
MyATC App
 
Headquarter: ATC Design
Villa ATC - Digue castelbon
Rue Sostene Gendrey
97122 Baie-mahault 
Guadeloupe - France
Siret: 889 078 663 00016
Code APE: 7410Z
TVA: FR35889078663
google-play-badge.png