Welzijn in huis, elke dag is een nieuwe start!


Een nieuwe levensstijl beginnen vereist enkele veranderingen in de manier waarop je denkt. Je moet de dingen een beetje gaan plannen, je moet erover nadenken hoe je boodschappen doet en je moet misschien wel op een andere manier gaan koken of nieuwe recepten toevoegen aan je huidige manier van koken. Wij willen dit iets makkelijker voor je maken.


Elke dag is een nieuwe start - Tips om te beginnen!

De week voordat je begint

Zoek een buddy om samen mee te sporten en mee af te vallen. Je kan elkaar steunen, samen gaan wandelen en plezier hebben met elkaar. Maak een boodschappenlijstje voor de kleurvolle groenten, de verschillende bronnen van vitaminen en andere producten waarmee je je koelkast gaat vullen. Haal alle bewerkte voedingsmiddelen, suikers en andere slechte producten uit je keukenkastjes zodat ze je niet kunnen verleiden je gezonde levensstijl en je uitdaging om af te vallen op te geven.

Eén dag voordat je begint

Neem een paar minuten voor jezelf op de avond voordat je begint om na te denken over je doelen en de redenen waarom je die doelen wilt behalen. Schrijf ze op en leg ze op een plek waar je ze vaak kan lezen. Je kan ook plaatjes uitknippen die het slanke, gezonde lichaam uitbeelden dat jij wilt bereiken. Dagelijks je doelen evalueren zal je helpen om genoeg motivatie te behouden om deze verandering naar een gezonde levensstijl door te zetten.

De dag dat je je nieuwe levensstijl gaat beginnen

Wanneer je wakker wordt op de dag dat jij je nieuwe Bewind gaat beginnen, weeg en meet jezelf en bereken je Body Mass Index (BMI). Meet ook je heup- en middelomtrek. Schrijf je gewicht en de afmetingen op zodat je kan zien hoever je bent gekomen aan het einde van je programma. Het is ook een goed idee om een foto van jezelf te maken die je extra motivatie kan bieden. Je kan aan het eind een nieuwe foto maken om te kunnen vergelijken hoe je lichaam is veranderd.

De Body Mass Index (BMI) is een gestandaardiseerde verhouding tussen gewicht en lengte en wordt vaak gebruikt als een algemene indicatie van je gezondheid. De BMI houdt geen rekening met de lichaamssamenstelling. Een bovengemiddeld gewicht kan nog steeds als gezond worden beschouwd als het percentage lichaamsvet lager is dan gemiddeld. Gebruik voor een nauwkeurige berekening van je vetpercentage een lichaamsvet remklauw. Je kan je gewicht en je lengte invoeren om je BMI te bepalen. We raden het aan om dit te doen voordat je begint, zodat je je vooruitgang kunt bijhouden.

Wat betekent mijn BMI?

Onder 18.5 - Ondergewicht: Je bent waarschijnlijk te licht. Ondergewicht kan je gezondheid beïnvloeden en kan bijdragen aan een verzwakt immuunsysteem, zwakke botten, vruchtbaarheidsproblemen en een tekort aan energie.

18.5 - 24.9 - Normaal: Je hebt een gezond gewicht voor jouw lengte. Onthoud dat het nog steeds belangrijk is om gezond en afwisselend te eten en om dagelijks lichamelijke activiteiten te ondernemen om een gezond gewicht te behouden.

25.0 - 29.9 - Overgewicht: Je BMI is te hoog en dit zou kunnen betekenen dat je overgewicht hebt. Dit betekent dat je gewicht te hoog is voor jouw lengte.

30.0 en hoger - Obesitas: Je BMI is veel te hoog voor jouw lengte en dit betekent dat je zwaar overgewicht hebt. Obesitas zorgt voor een verhoogd risico op gezondheidsproblemen. Afvallen kan een significante verbetering van je gezondheid met zich mee brengen.

Verwen jezelf met gezonde voeding!


DE PERFECTE MENTALITEIT VOOR EEN GEZONDE LEVENSSTIJL

De juiste manier van denken voor een gezonde levensstijl is bijna net zo belangrijk als het echte gezonde dieet. Om je ideale gewicht te bereiken, nieuwe energie op te doen en je lichaam op een gezond niveau te brengen, moet je hoofd het ermee eens zijn. De beste manier om dit te bereiken, is om jezelf voor te bereiden en oefeningen te doen. Eén van de belangrijkste regels voor persoonlijke effectiviteit, is de 10/90 regel. De eerste 10% van de tijd die je gebruikt om te plannen en te organiseren voordat je begint, zal tot wel 90% van de tijd besparen om het uiteindelijke doel voor elkaar te krijgen.

GEZONDE EETGEWOONTES CREËREN

Waar heb ik zin in? Wat is makkelijk om te maken? Wat is gezond om te eten? Hoe kan het dat zulke simpele vragen over onze eetgewoontes zo ingewikkeld zijn geworden?

Of je ervan bewust bent of niet, we hebben allemaal de neiging om bepaalde patronen in ons eetgedrag, of ze nou slecht zijn of goed, te herhalen. Je eetgewoontes hebben een belangrijke invloed op je gezondheid, je gewicht, je focus en de voldoening in je leven. Aangezien je alleen dingen kan veranderen waar je bewust van bent, kan je je aandacht het beste richten op een goed eetgedrag, zodat de slechte gewoontes uiteindelijk vanzelf zullen verdwijnen. Hieronder vind je een paar van onze favoriete tips voor het creëren van gezonde eetgewoontes:

1. Drink water

Dit klinkt makkelijk, maar als je eerlijk bent, hoeveel water drink je nou eigenlijk per dag? Als je het gevoel hebt dat je honger hebt, komt dat gevoel meestal omdat je te weinig drinkt. Een glas water drinken en dan 15 minuten wachten om te kijken of je echt honger hebt, is dus een goede manier om niet te veel te eten. Daarnaast is het ook nog eens een makkelijke manier om de 8 glazen water binnen te krijgen die je per dag nodig hebt. En aangezien ons lichaam voor 60% uit water bestaat, moeten we dit ook vervangen met water en niet met zoete drankjes, frisdranken (inclusief light frisdrank!), koffie, zwarte thee en alcohol. Je kan wel creatief omgaan met die acht glazen water: voeg wat vers citroensap toe, sinaasappelpartjes, verse bessen of stukjes komkommer. Deze kleine toevoegingen kunnen echt helpen om water interessant en verfrissend te houden. Je zou een verschil moeten kunnen merken in de hoeveelheid tussendoortjes die je neemt, in je mentale helderheid en je lichaam zal je dankbaar zijn.

2. Zorg voor lekker veel groente Hoe meer je experimenteert met verschillende soorten en combinaties van groente bij je gebruikelijke maaltijden, hoe meer je ervan zal gaan houden. Groenten vullen snel en groenten van verschillende kleuren bieden verschillende vitaminen en mineralen. Daarnaast bevatten ze weinig calorieën. Als je boodschappen doet bij de locale groenteboer of in de supermarkt, probeer dan nieuwe dingen uit. Zoek nieuwe soorten groenten uit, vraag wat het is, de beste manier om het te koken en combineer ze met andere producten voor je lunch of diner. Probeer tenminste twee verschillende groenten toe te voegen aan je lunch of diner en je zal snel nieuwe gezonde favorieten vinden die je zullen helpen bij je uitdaging.

3. Wees niet bang voor vetten

Niet alle vetten zijn hetzelfde. “Goede vetten” zoals avocado’s, noten, light roomkaas en olijfolie helpen ons om vitamines op te nemen, helpen om glanzend haar, huid en nagels te krijgen en ze houden ons zelfs langer verzadigd, wat betekent dat je minder snel trek krijgt en dus meer genoegen neemt met je maaltijden. Probeer maar eens “goede vetten” aan je volgende maaltijd toe te voegen en het zal je verbazen hoe verzadigd je je voelt en hoe dit je nieuwe “fast food” kan worden.

4. Eet producten die je vrolijker maken

Als je door een moeilijke periode gaat, eet je vaak veel zetmeelrijke producten die veel suiker en zout bevatten. Ook al smaken die producten erg goed op het moment zelf, ze hebben vaak een negatief effect op je lichaam, zoals gewichtstoename, een hoge bloeddruk, hoofdpijn en diabetes. De sleutel is dus om evenwichtige voeding te eten die bijdraagt aan een positieve stemming. Producten zoals zalm, chocolade, spinazie, avocado en enkele bessen bevatten vitaminen die het lichaam helpen om zich vrolijk te voelen.

-------------------------------------------------

ATC voor een duurzamere manier van consumeren. Boek hier en deel!


=> Hotels

=> Vakantiehuizen

=> Vlucht

=> Autoverhuur

#NL

0 views0 comments

Recent Posts

See All
Studio 2: ATC Design
Spitsbergen 53
1339 SK Almere
the Netherlands
KvK: 72065281
BTW: NL002454572B93
© 2020 ATC / MyATC App community Copyrights
Join US
 
 
Become a Blogger / Influencer
Blogger traffic Program
 
Advertise with us
 
Sponsor & Partners
 
 
MyATC App
 
Headquarter: ATC Design
Villa ATC - Digue castelbon
Rue Sostene Gendrey
97122 Baie-mahault 
Guadeloupe - France
Siret: 889 078 663 00016
Code APE: 7410Z
TVA: FR35889078663
google-play-badge.png