Wat je moet weten over bouwen en renovatieEr zijn vele trieste gevallen van huis renovaties die niet gaan zoals gepland. Vaak wordt het allemaal veel duurder dan de geplande begroting, of duurt het erg lang, of zijn er onverwachte complicaties die jaren werk kunnen tenietdoen.

Hieronder staan enkele kwesties waar je absoluut over na moet denken voordat je begint je huis te verbouwen.

Maak een begroting:

Voordat je begint te shoppen voor een nieuwe badkamer of keuken moet goed je bestedingslimiet weten. Of je nu een lening krijgt of contant betaalt, je moet zelf bepalen hoeveel het project gaat kosten. Sommige bedrijven bieden financieringsoplossingen voor vaste klanten.

Wees je bewust van de verordeningen:

Zoek alle nodige informatie voordat je begint. Als je woning op de monumenten lijst staat, moet je voldoen aan strenge verordeningen. Vele verbouwingen moeten worden goedgekeurd voordat je aan de slag kan. Neem contact op met de gemeente voor meer informatie.

Zoek een aannemer:

Spreek met je familie en vrienden die al verbouwingen hebben gedaan, of een huis hebben gebouwd. Het is belangrijk om een aannemer te vinden met wie je goed kunt communiceren. Zorg ervoor dat je begrijpt wat ze je vertellen. Zorg er voor start- en einddatum te overleggen met je aannemer om het eens te worden over een realistisch begin - en einddatum van uw project. Als u een specifieke datum hebt waarop de opdracht klaar moet zijn, bijvoorbeeld omdat familie op bezoek komt, laat het je aannemer weten. Houd in gedachten dat onverwachte problemen het project kunnen vertragen, hoe goed je het ook hebt gepland.


Producten selecteren:

Er kunnen enkele winkeluitstapjes nodig zijn om te beslissen over de producten waarmee je het resultaat van je dromen krijgt en die ook praktisch zijn voor je behoeften. Blader door een blad of een online catalogus. Wanneer je een stijl hebt gekozen (modern, landelijk, happy chic), kan je gerichter zoeken. Praat over jouw keuzes met je aannemer. Als de aannemer zegt dat een product dat jij hebt gekozen ongeschikt is, begrijp dan waarom: Het kan zijn dat het extra werk kost dat hij niet wil doen. Onthoud goed dat het is jouw woning is, en je moet blij zijn met het resultaat wanneer de opdracht voltooid is.

Het opstellen van de plannen:

Het is belangrijk dat je plattegronden van je badkamer of keuken tekent. Bespreek de plannen met je aannemer. Laat hem weten wat voor producten je wilt, zodat hij weet wat er gedaan moet worden.


Welke services zijn beschikbaar met mijn woning?

Het is belangrijk om te weten of je gas of elektrische apparaten nodig hebt (voor warm water, koken, etc.). Als je in een buitengebied woont, heb je misschien LPG apparatuur. Als je momenteel gebruikmaakt van elektrische toestellen en je wilt overschakelen op gas, bespreek het dan met je aannemer om vast te stellen of dit kostenbesparend en waardevol op de lange termijn gaat worden.

Veel van deze punten lijken nogal voor de hand liggend, maar het probleem ontstaat wanneer je begint met dingen als vanzelfsprekend aan te nemen. Wanneer je deze basispunten niet goed volgt, zult je merken dat je veel tijd, moeite en geld in een woning renovatie heb gestopt waar je later misschien spijt van hebt.

Voor meer informatie, kijk naar onze bedrijven lijst op de ATC App om leuke producten en diensten de ontdekken...


ATC voor een duurzamere manier van consumeren. Boek hier en deel!


=> Hotels

=> Vakantiehuizen

=> Vlucht

=> Autoverhuur

Bekijk de volledige video op MyATCtv: klik hier...


Vind je dit artikel leuk?

Registreer nu en ontvang gratis informatie over nieuwe artikelen

Nieuwsbrief...

#NL

4 views0 comments
Studio 2: ATC Design
Spitsbergen 53
1339 SK Almere
the Netherlands
KvK: 72065281
BTW: NL002454572B93
© 2020 ATC / MyATC App community Copyrights
Join US
 
 
Become a Blogger / Influencer
Blogger traffic Program
 
Advertise with us
 
Sponsor & Partners
 
 
MyATC App
 
Headquarter: ATC Design
Villa ATC - Digue castelbon
Rue Sostene Gendrey
97122 Baie-mahault 
Guadeloupe - France
Siret: 889 078 663 00016
Code APE: 7410Z
TVA: FR35889078663
google-play-badge.png