Wat Is Licht Vervuiling?


Lichtvervuiling is een wereldwijd groeiend probleem, dat grote delen van de aarde beïnvloedt. In een notendop, Licht Vervuiling is verkeerd gebruikt of misbruikt licht ... in het algemeen als gevolg van een onjuiste toepassing van buitenverlichting. Lichtvervuiling komt in verschillende smaken ... elk met hun eigen negatieve effecten. Dit zijn…


Sky Glow: Licht kan verkwistend ontsnappen in de nachtelijke hemel en een gloed over stedelijke en/of voorstedelijke gebieden veroorzaken.

Verblindende glans: Licht schijnt gevaarlijk in de ogen van mensen als ze voorbij lopen of rijden.

Licht overtredingen: Ongewenst licht op of in de woning van een buurman schijnen.


Waarom zou ik me zorg moeten maken?

Lichtvervuiling tast ons allen aan ... op vele manieren. Sommige van deze liggen voor de hand, andere zijn minder duidelijk. Om te beginnen....

Lichtvervuiling verspilt miljarden dollars per jaar in de Verenigde Staten. Tussen de 5 en 10 biljoen, afhankelijk van welke nummers u wilt gebruiken.

Lichtvervuiling verspilt ongelooflijke hoeveelheden waardevolle natuurlijke hulpbronnen. Honderden miljoenen vaten olie ... en honderden miljoenen ton steenkool ... enkel zodat mensen wolken van onderaan kunnen verlichten?


Lichtvervuiling vervuilt de lucht die we inademen, door de onnodig opwekking van elektriciteit (die het meeste afkomstig is van fossiele brandstoffen). Zie de vorige opmerking over het branden van olie en kolen. Luchtvervuiling is een ernstig probleem dat grote delen van de bevolking treft.


Lichtvervuiling schaadt nachtelijke fauna. Veel soorten zullen niet eens in de buurt van een gebied met slechte verlichting komen. Ook zullen veel soorten gewoon stoppen met reproduceren door de vernietiging van hun leefgebieden als het fel licht te ernstig wordt. Lichtvervuiling bedreigt momenteel alle zeeschildpadden in Florida.

Lichtvervuiling schaadt de mensheid en wordt gekoppeld aan een aantal ernstige aandoeningen, waaronder borstkanker. Dit is de waarheid! Dit kan worden gezien als tweedehands rook in 1980. Onderzoekers waren toen net beginnen kijken naar de effecten van tweedehandse rook. Veel mensen lachten om het idee dat één persoon kon roken ... en een andere persoon zou kunnen worden geschaad. Vandaag weten we dat dit inderdaad het geval is.


Lichtvervuiling vernietigt het zicht naar de hemel, waarvan men heeft genoten sinds het begin der tijden. 90% van alle Amerikanen leven onder een hemel die door lichtvervuiling ... is "getroffen", terwijl ruwweg de helft onder hen de Melkweg niet kan zien vanuit hun huizen. Dit is een schande. De mensheid keek, door de geschiedenis heen, naar de sterren om te proberen gebeurtenissen om zich heen te begrijpen.

ATC voor een duurzamere manier van consumeren. Boek hier en deel!


=> Hotels

=> Vakantiehuizen

=> Vlucht

=> Autoverhuur

Populair - Hoe videos te doen: Abonneren


U vindt dit artikel leuk of u haat het,geef uw commentaar hieronder! Vertel ons wat u denkt en deel uw mening door uw sociale media...

#NL

16 views0 comments

Recent Posts

See All
Studio 2: ATC Design
Spitsbergen 53
1339 SK Almere
the Netherlands
KvK: 72065281
BTW: NL002454572B93
© 2020 ATC / MyATC App community Copyrights
Join US
 
 
Become a Blogger / Influencer
Blogger traffic Program
 
Advertise with us
 
Sponsor & Partners
 
 
MyATC App
 
Headquarter: ATC Design
Villa ATC - Digue castelbon
Rue Sostene Gendrey
97122 Baie-mahault 
Guadeloupe - France
Siret: 889 078 663 00016
Code APE: 7410Z
TVA: FR35889078663
google-play-badge.png