Waarom gloeit de hemel ‘s nachts?Heeft u ooit gemerkt dat de nachtelijke hemel is niet langer inktzwart en vol sterren is, zoals het vroeger was? Is u de vreemde oranjeachtige gloed in de plaats opgevallen? De vreemde oranje gloed is een vorm van lichtvervuiling, hemel gloed genoemd.

Hemel gloed is waarschijnlijk het meest herkenbare aspect van lichtvervuiling. Verreweg het grootste deel van de bevolking legt het verband tussen hemel gloed en lichtvervuiling. Dit is geweldig omdat het een groeiend bewustzijn van het probleem toont. Als snelle opfriscursus, hemel gloed is de gloed die we boven steden en dorpen zien wanneer we van een afstand kijken. De intensiteit van de hemel gloed is een indicatie van de hoeveelheid buitenverlichting die verkwistend in de nachtelijke hemel schijnt.


Om het probleem in perspectief te plaatsen, schattingen plaatsen de kosten voor de VS alleen al in de buurt van $ 5-10000000000 dollar per jaar. Dit is niet het totaal van alle buitenverlichting, dit is slechts dat deel van de buitenverlichting dat ondoordacht de nachtelijke hemel verlicht. Dit is een ongelooflijke som geld om gewoon te verspillen, en toch is dat precies wat we doen, jaar na jaar. In feite groeit het probleem enkel in grootte en kost.

Een gevolg van de hemel gloed is de dramatische daling van het aantal zichtbare sterren in de nachtelijke hemel. Onder ongerepte voorwaarden kunnen sommige 4000-5000 sterren zien. In de meeste lichtvervuilde steden, zullen misschien een dozijn of twee zichtbaar zijn. U denkt misschien dat dit alleen gevolgd wordt voor astronomen, maar u heeft het mis. We worden allemaal op een diepgaande manier beïnvloed.


De mensheid heeft door de geschiedenis heen naar de sterren gekeken, in een poging om onze plaats in het universum te begrijpen. Het is zeer jammer dat de meest technologisch geavanceerde beschaving op deze planeet ook de meest losgemaakte is van de kosmos. Het is geen wonder dat steeds meer mensen zich los, alleen en overweldigd voelen in onze continue bewegende samenleving. Ze zijn hun referentiepunten verloren en zijn niet in staat om hun weg te vinden.


Hemel gloed verandert ook de omgeving. In veel gebieden, wordt het 's nachts nooit echt donker. Dit heeft een serieus impact op de lokale fauna. Veel soorten zijn gewoon niet in staat zich aan te passen. Zeeschildpadden zijn een goed voorbeeld.

Alle zeeschildpadden die de Florida wateren bewonen zijn ofwel bedreigd of in gevaar, en volgens de Florida Fish & Wildlife Conservation Commissie, is lichtvervuiling een belangrijke factor.


Als u deze situatie wilt veranderen, is het makkelijk om uw steentje bij te dragen. Kies gewoon een nacht hemel vriendelijke lamp. Nacht hemel vriendelijke lampen stralen al het licht op de grond onder hen uit en schijnen niet verkwistend in de nachtelijke hemel.

Door te kiezen voor een nacht hemel vriendelijk buiten lichtpunt voor uw huis of bedrijf, kan u zich beter voelen bij de wetenschap dat u uw deel doet om de hemel gloed in uw omgeving te verminderen en helpt om de majesteit van de nachtelijke hemel terug te krijgen.

ATC voor een duurzamere manier van consumeren. Boek hier en deel!


=> Hotels

=> Vakantiehuizen

=> Vlucht

=> Autoverhuur

Populair - Hoe videos te doen: Abonneren


U vindt dit artikel leuk of u haat het,geef uw commentaar hieronder! Vertel ons wat u denkt en deel uw mening door uw sociale media...

#NL

57 views0 comments

Recent Posts

See All
Studio 2: ATC Design
Spitsbergen 53
1339 SK Almere
the Netherlands
KvK: 72065281
BTW: NL002454572B93
© 2020 ATC / MyATC App community Copyrights
Join US
 
 
Become a Blogger / Influencer
Blogger traffic Program
 
Advertise with us
 
Sponsor & Partners
 
 
MyATC App
 
Headquarter: ATC Design
Villa ATC - Digue castelbon
Rue Sostene Gendrey
97122 Baie-mahault 
Guadeloupe - France
Siret: 889 078 663 00016
Code APE: 7410Z
TVA: FR35889078663
google-play-badge.png