Sommige van de minder bekende diersoorten van de diepe oceaan en hun kenmerken


Voor een wereld die denkt het allemaal gezien te hebben,heeft de diepe, diepe oceaan nog steeds hoop op iets nieuws. Er zijn zo veel minder bekende dieren in de diepten van de oceaan dat we er meestal weinig of niets over horen. Het is interessant om een ​​paar van deze wezens te onderzoeken en een beetje beter te begrijpen.

De Hagedis Vis lijkt bijna op een korte slang in het water, bedekt met harpoen tanden die hun prooi grijpen en niet loslaten. Deze tanden zijn scharnierend, zodat ze afgevlakt omlaag gaan als het prooi erin gaat en opstaat ​​als verzet. Met zijn gloeiende gele ogen, is de Hagedis Vis een wonder om aan te schouwen.


De Slagtand is een van de meest slecht uitziende oceaan roofdieren. Hij leeft in de diepe oceaan en vangt zijn prooi door het te lokken met gloeiende licht organen, photophores. Vissen worden aangetrokken door het licht en zodra ze dicht genoeg zijn, vangt de Slagtand ze in zijn tal van grote tanden.

De Blinde Paling heet blind door zijn kleine, ineffectieve ogen. Ze jagen op levende of dode vis die zij door de geur vinden. Ze hebben een ronde mond die ze gebruiken om hun prooi op te zuigen. Ze heten soms ook Slijm Paling omdat hun huid een kleverig slijm afgeeft dat wordt gebruikt om roofdieren te verstikken door hun kieuwen te blokkeren wanneer ze proberen de paling te eten.

De Reuze Inktvis is door de eeuwen heen het onderwerp van sterke verhalen. De enige informatie die wij hebben, komt uit het vinden van stukjes van hun lichaam in de maag van potvissen, of degenen die aan wal zijn aangespoeld. Een ander gebied waar hun bestaan ​​blijkt is op de huid van potvissen, waar gigantische zuig littekens te zien zijn, na wat een episch gevecht tussen de twee grote wezens moet geweest zijn.De Reuze Inktvis kan groeien tot de grootte van een schoolbus of groter. Het zijn vleeseters en ze hebben een lang, torpedo vormig lichaam en vijf paar armen. Een paar, dunner en langer dan de rest, wordt gebruikt om voedsel te vangen en het naar de mond te brengen. Net voorbij de mond zijn de ogen, die zo groot als een halve meter breed zijn.


Het is interessant om na te denken over welke andere soorten diepzee dieren er bestaan ​​die we nog niet ontdekt hebben. Met moderne technologie, voortdurend op zoek naar nieuwe manieren om de oceaan bodem te bestuderen, wordt de mogelijkheid om nieuwe wezens te vinden elke dag groter.

ATC voor een duurzamere manier van consumeren. Boek hier en deel!


=> Hotels

=> Vakantiehuizen

=> Vlucht

=> Autoverhuur

Leer elke week hoe mooie design meubels te ontwerpen met Mr ATC!


You like or hate this article, comment below! Tell us what you think and share your opinion on your social media...

#NL

1 view0 comments
Studio 2: ATC Design
Spitsbergen 53
1339 SK Almere
the Netherlands
KvK: 72065281
BTW: NL002454572B93
© 2020 ATC / MyATC App community Copyrights
Join US
 
 
Become a Blogger / Influencer
Blogger traffic Program
 
Advertise with us
 
Sponsor & Partners
 
 
MyATC App
 
Headquarter: ATC Design
Villa ATC - Digue castelbon
Rue Sostene Gendrey
97122 Baie-mahault 
Guadeloupe - France
Siret: 889 078 663 00016
Code APE: 7410Z
TVA: FR35889078663
google-play-badge.png