Smakelijke Fettuccine met asperges, rode paprika en avocado


Ingrediënten:

1 450 gram. verpakte organische fettuccine noedels

1 pond verse biologische asperges (probeer om verse te krijgen bij de locale boerderij!)

2 biologische rode paprika's

2 biologische avocado's

Een halve organische ui

Een kwart kopje biologische olijfolie

Een half kopje biologische balsamico-azijn

Vers gemalen zout en peper naar smaak


Breng een grote pot water en een kleinere pot met water aan de kook. Ondertussen hakt u de asperges in één-inch brokken. Snij de pepers en avocado's in blokjes. Om de avocado in blokjes te snijden, snijdt u voorzichtig over de gehele omtrek met een mes. Draai de twee helften in tegengestelde richting tot ze uit elkaar komen. Knijp de helft tot de pit eruit springt. (Als u de pit afspoelt, is het tijdelijk speelgoed voor een domme kat.)


Gebruik een mes om lange evenwijdige lijnen te snijden in de avocado en snij dan loodrecht op deze lijnen. Gebruik een lepel om de kubussen uit de huid te halen. Snij een ui zeer dun, snij dan elke dunne ring in de helft om afzonderlijke lagen te creëren. Meng olie en azijn in een kleinere schaal; pas de verhouding van de azijn aan naar smaak.


Breng de kleinere pot water aan de kook, voeg asperges toe en kook voor slechts twee minuten - niet langer! Het water kan niet terug aan de kook komen, dat is prima. U wilt dat de asperges stevig zijn. Giet asperges af, plaats ze terug in de pot en dek ze af om warm te blijven.

Kook de fettucine in de grote pot tot al dente; met andere woorden, tot ze net klaar zijn en nog steeds stevig zijn - niet gaar en papperig. Pasta is gezonder als het niet gaar is.


Giet de pasta af, plaats het dan in een grote schaal. Vinaigrette toevoegen aan de pasta en mengen tot de pasta goed gedekt is. U kan meer vinaigrette toevoegen als u wilt. Voeg asperges, paprika's, avocado en ui toe. Meng alles tot de groenten gelijkmatig door de pasta worden verdeeld.

Als u wilt, kan u een beetje eiwit aan dit gerecht voegen, serveer het met een lichte organische of lokale halfharde kaas, zoals raclette. Dit gerecht paart mooi met witte wijn. Het voedt gemakkelijk zes.


Dit gerecht is verslavend, dus er zal geen sprake zijn van restjes - en dat is een goede zaak, want de avocado's houden toch niet!

ATC voor een duurzamere manier van consumeren. Boek hier en deel!


=> Hotels

=> Vakantiehuizen

=> Vlucht

=> Autoverhuur

Populair - Hoe videos te doen: Abonneren


U vindt dit artikel leuk of u haat het,geef uw commentaar hieronder! Vertel ons wat u denkt en deel uw mening door uw sociale media...

#NL

1 view
ATC Design
wormerweg 4G-112, 1311 XB Almere
the Netherlands
KvK: 72065281
BTW: NL263226773B01
Join US
 
 
Become a Blogger / Influencer
Blogger traffic Program
 
Advertise with us
 
Sponsor & Partners
 
 
MyATC App