Op vakantie met de kinderen?


Je hebt een leuke bestemming uitgezocht waarmee het lijkt dat iedereen in de familie er van zal genieten. Je hebt de reis gepland - hoe lang jullie weg zullen zijn, waar te verblijven, wat te zien terwijl je er bent, en misschien heb je ook wat leuke plekken uitgekozen voor op weg naar de bestemming.


Het is maar spannend ! Iedereen is zo opgewonden! En daar heb je het: na een half uur (of misschien een uur) rijzen hoor je: "Zijn we er al?"

Als je niks voorbereid om de kinderen bezig en zoet te houden, dan kan deze reis heel, heel erg lang worden. Zoals met alles in het leven, een van de belangrijkste succesfactoren is voorbereiding.

Vergeet niet dat een kind de wereld op een hele andere manier ziet dan volwassen. Twee uur kan een eeuwigheid lijken en alles buiten de auto is van weinig interesse voor jongere kinderen. Naar de bomen door het raam kijken of naar het verkeer op de snelweg kan alleen maar een korte afleiding zijn voordat het echt saai word. Er zijn gewoon niet genoeg koeien, paarden en giraffes om de weg op te leuken.


Denk eens aan de persoonlijkheid evenals de leeftijd van de kinderen. Spelen ze graag

alleen? Hebben ze meer enige interactie nodig? Gaan ze mogelijk voor een groot deel van de rit slapen? Is dat echt ook een goede punt, of betekent het dat ze daarna volledig opgewonden zijn wanneer je probeert wat rust te krijgen na de reis?Kan het helpen om op te letten op wat ze eten zodat ze geen buikpijn krijgen of onrustig zijn door teveel suiker te eten?

Wat zijn de mogelijkheden? Wat vinden de kinderen leuk als ze thuis zijn? Natuurlijk kun je niet zo maar een schommel in de auto neer zetten, maar er zijn ook vast wel allerlei spelletjes dat je kinderen leuk vinden om mee binnen te spelen. Jongere kinderen kunnen in het algemeen met hetzelfde speelgoed bezig zitten waarmee ze ook thuis spelen. Je weet wel... all dat fel gekleurde plastic speelgoed dat je oppikt en elke dag opraapt en waar je 's nachts over struikelt.

Als ze een beetje ouder zijn, wordt het lastiger leuke ideeën te krijgen. Sommige kinderen spelen met kleurpotloden en papier zolang het papier niet opraakt. Als kind niet een aankomende kunstenaar is, misschien zijn videospellen een mogelijkheid? Deze zijn uitstekend geschikt voor meer energieke kinderen. Je weet wel, het soort kinderen die denken dat stilte een vorm van foltering gemaakt door volwassenen om hun leven ellendig mogelijk is. Dan zijn er ook kinderen met levendige verbeelding die met één speelgoed een hele wereld tot leven kunnen brengen. En als laatste, hoe zit het met de kinderen die graag voor de TV zitten? Misschien is het iets om een tablet met wat films erop mee te nemen.

Nou op reis naar een geweldige vakantie en een fijne rit!


ATC voor een duurzamere manier van consumeren. Boek hier en deel!


=> Hotels

=> Vakantiehuizen

=> Vlucht

=> Autoverhuur

Bekijk de volledige video op MyATCtv: klik hier...


Vind je dit artikel leuk?

Registreer nu en ontvang gratis informatie over nieuwe artikelen

Nieuwsbrief...

#NL

0 views0 comments
Studio 2: ATC Design
Spitsbergen 53
1339 SK Almere
the Netherlands
KvK: 72065281
BTW: NL002454572B93
© 2020 ATC / MyATC App community Copyrights
Join US
 
 
Become a Blogger / Influencer
Blogger traffic Program
 
Advertise with us
 
Sponsor & Partners
 
 
MyATC App
 
Headquarter: ATC Design
Villa ATC - Digue castelbon
Rue Sostene Gendrey
97122 Baie-mahault 
Guadeloupe - France
Siret: 889 078 663 00016
Code APE: 7410Z
TVA: FR35889078663
google-play-badge.png