Mok vs kartonnen bekertje


Het is een verslaving op elk kantoor: koffie! In een kantoor zou op geen enkele mogelijke manier gewerkt kunnen worden zonder koffie. Met het oog op deze behoefte, moeten we eens kijken naar de manier waarop we deze “drugs”, ja drugs, drinken…. In een kartonnen bekertje of in een herbruikbare mok? Wat is beter voor het milieu?


We worden gebombardeerd met informatie over het feit dat we in een wegwerpmaatschappij leven en dat we het gebruik van wegwerpproducten moeten verminderen. Dus de voor de hand liggende keus lijkt de keus voor de herbruikbare mok te zijn want die is milieuvriendelijker. Althans, dat denken we.

Hoe gek het ook lijkt, op grote schaal gezien en in een groot bedrijf, lijken kartonnen bekertjes de beste keus. Maar hoe komt dat? Kartonnen bekertjes kunnen makkelijker worden geproduceerd en hebben daarom een kleinere impact op het milieu tijdens de productie dan een mok. Maar je zou ertegenin kunnen brengen dat kartonnen bekertjes worden weggegooid na gebruik en dat je een mok vaker kan gebruiken. De vraag is dus of dat niet opweegt tegen de impact van de productie. Nogmaals, het voor de hand liggende antwoord zou ja zijn. Maar wat vaak wordt vergeten is het water, het zeep en dergelijke dat wordt gebruikt om de beker af te wassen. Als we daar rekening mee houden, moet een mok ongeveer 4 keer achter elkaar gebruikt worden voordat je hem in de afwasmachine kan zetten. Maar, wees eerlijk, je gebruikt een mok waarschijnlijk op dezelfde manier als een wegwerpbekertje. Als je hem eenmaal hebt gebruikt, zet je hem al in de afwasmachine. Dus dat heeft, opnieuw, een impact op het milieu. Op basis daarvan zijn kartonnen bekertjes, mits op de juiste wijze gerecycled, milieuvriendelijker dan de herbruikbare mok.


Maar als je echt een verschil wil maken en een extra stap wil zetten voor het milieu, neem dan je eigen mok mee van huis! Deze mok is al geproduceerd, dus nieuwe bekers hoeven niet gemaakt te worden. En in plaats van hem in de vaatwasser te doen, spoel hem af met heet water en drink er de hele dag uit. Deze eenvoudige en gemakkelijke aanpassingen die je kan doen in je dagelijkse leven, zullen veel kartonnen bekertjes besparen en zullen zonder twijfel bijdragen aan de bescherming van het milieu. Dus laten we die verandering maken! Ga voor Groen! Ga voor BJEM (Breng Je Eigen Mok)!

ATC

​www.atc-c.com

#NL

0 views0 comments

Recent Posts

See All
Studio 2: ATC Design
Spitsbergen 53
1339 SK Almere
the Netherlands
KvK: 72065281
BTW: NL002454572B93
© 2020 ATC / MyATC App community Copyrights
Join US
 
 
Become a Blogger / Influencer
Blogger traffic Program
 
Advertise with us
 
Sponsor & Partners
 
 
MyATC App
 
Headquarter: ATC Design
Villa ATC - Digue castelbon
Rue Sostene Gendrey
97122 Baie-mahault 
Guadeloupe - France
Siret: 889 078 663 00016
Code APE: 7410Z
TVA: FR35889078663
google-play-badge.png