Lente schoonmaak? Waarom?


Met de warmere dagen voor de deur, is het weer tijd voor een groot schoonmaak. Of je nou je winterrommel wilt opbergen of gewoon zin hebt in verandering, een lente schoonmaak komt altijd goed van pas. Nu is het perfecte moment om de garage, de kelder en/of de zolder thuis leeg te ruimen.


Als er spullen zijn die je niet meer wilt gebruiken, legt dit artikel uit hoe je je van die

dingen kan ontdoen en daar ook nog wat centjes voor kan krijgen. Zoals we allemaal weten, kan dit een hoop werk zijn, maar een paar eenvoudige tips kunnen ervoor zorgen dat de lente schoonmaak een leuke ervaring wordt. Tip 1: Als je winterkleren opbergt, probeer eens om ze op te ruimen in grote plastic zakken die je vast kan klikken. Opbergdozen zijn heel belangrijk om kleren te beschermen tegen stof en verkleuren, wat anders wel een probleem kan zijn als ze in de kasten hangen van seizoen op seizoen. Tip 2: Bij het opruimen van kledingstukken, rol ze op, in plaats van ze te vouwen. Dit voorkomt plooien en kreukels, en het bespaart ook heel veel ruimte. Met deze techniek kun je veel meer kleren opbergen en het kan er ook leuk en creatief uitzien! Tip 3: Label de kledingdozen met namen zoals "lente", "herfst" en "winter". Zo kun je altijd gemakkelijk je favoriete kleren terug vinden in de kast.


Tip 4: Als er sommige kledingstukken zijn die je niet van plan bent om nog aan te trekken of waar je gewoon bent uitgegroeid, dan kun je die afgeven bij jouw plaatselijke kringloopwinkel, of aan een andere non-profitorganisatie doneren, of schrijf een post op de ATC App zodat ons team aan ons netwerk kan laten zien wat je weg wil geven. In plaats van ze weg te gooien, kunnen je kleren inkomsten opbrengen voor een nobel doel en daarmee ook de minder bedeelden helpen met goedkope kledingstukken die ze anders niet zouden kunnen kopen. Tip 5: Wil je wat kleinigheden of misschien zelfs enkele vakantie versieringen kwijt om ruimte te maken voor nieuwere, dan kun je dat ook doen met een uitstapje naar een rommelmarkt. Iedereen is daar op zoek naar een koopje en zal goed kunnen dat iemand precies op zoek is naar wat je zelf niet meer wil.


Tip 6: Met alle veranderingen die je onderneemt, is het misschien ook tijd om over te schakelen naar een lichtere stofzuiger. Dit bespaart energie vergeleken met een zwaarder model en het glijdt ook makkelijker over de vloer. Het heeft geen nut jezelf volledig uit te putten tijdens de lenteschoonmaak, dus probeer het zo makkelijk mogelijk te maken.


ATC voor een duurzamere manier van consumeren. Boek hier en deel!


=> Hotels

=> Vakantiehuizen

=> Vlucht

=> Autoverhuur

Bekijk de volledige video op MyATCtv: klik hier...


Vind je dit artikel leuk?

Registreer nu en ontvang gratis informatie over nieuwe artikelen

Nieuwsbrief...

#NL

1 view0 comments
Studio 2: ATC Design
Spitsbergen 53
1339 SK Almere
the Netherlands
KvK: 72065281
BTW: NL002454572B93
© 2020 ATC / MyATC App community Copyrights
Join US
 
 
Become a Blogger / Influencer
Blogger traffic Program
 
Advertise with us
 
Sponsor & Partners
 
 
MyATC App
 
Headquarter: ATC Design
Villa ATC - Digue castelbon
Rue Sostene Gendrey
97122 Baie-mahault 
Guadeloupe - France
Siret: 889 078 663 00016
Code APE: 7410Z
TVA: FR35889078663
google-play-badge.png