KroatiëAls je graag naar de zon wil, ga dan naar een van de twee zonrijke lidstaten van Kroatië. Istria, een schiereiland dat ook gedeeltelijk eigendom is van Slovenië en Italië, herbergt paradijselijke stranden en, meer in het binnenland, schitterende verborgen dorpjes waar je de locale gastvrijheid en gastronomie kan proeven. Aan de andere kant ligt Dalmatia waar de meest schilderachtige eilanden verschuilen en drie indrukwekkende Nationale Parken zich bevinden.


Houd in gedachten dat, hoewel Kroatië omringd wordt door de schitterende Middelandse Zee, er geen geweldige stranden zijn. Velen kiezen daarom vaak voor een cruise, aan boord van een traditionele Caïque. Enorme houten zeilboten voeren je mee naar een opwindende tocht langs de vele eilanden en zetten je af bij schitterende kleine haventjes en uitstekende riffen voor een verfrissende duik. En als naturisme jouw ding is, dan zijn er genoeg cruises die je een wat vrijere vakantie aanbieden.


In Centraal Kroatië vind je schitterende groene, kronkelende heuvels, uitgerust met spectaculaire forten en kastelen. Perfect als je houdt van wandelen. Het land zit vol met nationale parken, ongelooflijke bergen in Paklenica, moerasgebieden in Kopacki Rit en magische taferelen op de Plitvice meren.


Het is ook goed om te weten dat de meeste hotels in Kroatië gebouwd zijn tijdens de jaren 60 en 70. Toerisme stond toen hoog op de agenda van het voormalige Joegoslavië. Bereid je voor op enorme constructies en op vaak bescheiden interieur uit de jaren zeventig. Vaak gecombineerd met een perfect oog voor comfort en renovatie.

Boek hier je: Hotel ​ | Vlucht | Auto


#NL

0 views0 comments

Recent Posts

See All
Studio 2: ATC Design
Spitsbergen 53
1339 SK Almere
the Netherlands
KvK: 72065281
BTW: NL002454572B93
© 2020 ATC / MyATC App community Copyrights
Join US
 
 
Become a Blogger / Influencer
Blogger traffic Program
 
Advertise with us
 
Sponsor & Partners
 
 
MyATC App
 
Headquarter: ATC Design
Villa ATC - Digue castelbon
Rue Sostene Gendrey
97122 Baie-mahault 
Guadeloupe - France
Siret: 889 078 663 00016
Code APE: 7410Z
TVA: FR35889078663
google-play-badge.png