Klimaatverandering Bestrijden


Klimaatverandering is voornamelijk het overmatige opwarming van de aarde. Deze globale opwarming resulteert in een dramatische klimaatveranderingen. Ja, maar zijn er manieren om klimaat verandering te bestrijden?

Manieren om Klimaatverandering te Voorkomen.

In veel opzichten, profiteert de klimaatverandering debat van de huidige zeer vluchtige kwesties betreffend energie. De wereldwijde industriële revolutie werd mogelijk gemaakt door kool en olie. Terwijl kool verkrijgbaar is in vele landen, is dat niet hetzelfde met olie. In de huidige omstandigheden, worden de grootste concentraties van olie aangetroffen in gebieden met aanzienlijke politieke en gewapende conflicten. Men hoeft slechts naar de situatie in Irak te kijken te dit te begrijpen. Met de groeiende Chinese economie, lijkt het nu van universeel begrip dat alternatieven op olie nodig zijn.

Misschien is het wel Karma: bijna alle alternatieven op olie zijn gunstig om de klimaatverandering te vertragen. Of we het nu maar ook hebben over waterkracht, zonne-energie, windenergie, geothermische of zelfs kernenergie, elke alternatieve energiebron zorgt voor aanzienlijk minder vervuiling dan met klassieke fossiele brandstoffen. Minder vervuiling is essentieel voor een zeer eenvoudige reden.

Een groot bijkomend gevolg van het gebruik van fossiele brandstoffen voor de energievoorziening is de veelbesproken broeikasgas. Of je nu olie gebruikt om elektriciteit te produceren of om gewoon je auto gas te geven, het gebruik van dit medium produceert kooldioxide. Koolstofdioxide is een belangrijke broeikasgas. Daarvan het volume in de atmosfeer vermindering kan het broeikaseffect sterk verminderen. Zolang onze energieproductie van olie weg evolueert, moeten we verbeteringen zien in de atmosfeer. Het grotere probleem is natuurlijk te weten of het wel snel genoeg kan gebeuren.


Een tweede belangrijke manier om klimaatverandering te bestrijden door is ontbossing te stoppen. Uitgestrekte bossen, zoals in het Amazone stroomgebied in Zuid-Amerika, worden duidelijk vernietigd. Dit heeft een verwoestende impact op de klimaatverandering. Natuur heeft een natuurlijke methode om schadelijke gassen zoals koolstofdioxide uit de lucht te filteren. Dit doet zij door de fotosynthese van planten. Dichte, enorme bossen zijn de grootste en beste filters van kooldioxide. Door ze om te kappen, beperken we het vermogen van de planeet om de slechte gassen te filteren op terwijl we doorgaan met het pompen en uitlaten van de gassen in de atmosfeer. Hoe dan ook, is het een formule die alleen problemen kan veroorzaken.

Zijn er manieren om klimaatverandering te bestrijden? Ja. We moeten onze gewoontes om olie te gebruiken en bosgebieden te kappen stoppen.


ATC voor een duurzamere manier van consumeren. Boek hier en deel!


=> Hotels

=> Vakantiehuizen

=> Vlucht

=> Autoverhuur

Bekijk de volledige video op MyATCtv: klik hier...


Vind je dit artikel leuk?

Registreer nu en ontvang gratis informatie over nieuwe artikelen

Nieuwsbrief...

#NL

1 view0 comments
Studio 2: ATC Design
Spitsbergen 53
1339 SK Almere
the Netherlands
KvK: 72065281
BTW: NL002454572B93
© 2020 ATC / MyATC App community Copyrights
Join US
 
 
Become a Blogger / Influencer
Blogger traffic Program
 
Advertise with us
 
Sponsor & Partners
 
 
MyATC App
 
Headquarter: ATC Design
Villa ATC - Digue castelbon
Rue Sostene Gendrey
97122 Baie-mahault 
Guadeloupe - France
Siret: 889 078 663 00016
Code APE: 7410Z
TVA: FR35889078663
google-play-badge.png