Is Biomassa Energie Productie de oplossing voor het Broeikaseffect?


Het Broeikaseffect is een veelbesproken onderwerp. Iedereen heeft zijn eigen mening, maar wat duidelijk is, is dat we een absolute ton koolstof gebaseerde gassen vrijlaten in onze moderne beschaving. Dat is een probleem omdat de hoeveelheid koolstof in de atmosfeer een belangrijke factor is in de regulering van het klimaat op onze planeet.


Als we praten over energie uit biomassa moeten we eerst de biomassa cyclus, die de hoeveelheid koolstof in de atmosfeer regelt, begrijpen. De biomassa, voornamelijk in de vorm van planten, gebruikt koolstof om te groeien en de biosfeer dient als een spons voor de koolstof. De biosfeer heeft echter beperkingen en kan alleen zoveel koolstof opnemen in een keer. Als we onze biosfeer bijvoorbeeld met ontbossing krimpen, lopen we het risico om de atmosfeer te overweldigen met koolstof gassen. Met een te hoog gehalte aan koolstof, wordt de warmte gevangen dit betekent dat onze relatief mild klimaat op aarde steeds chaotischer zal worden.

Als we rekening houden met de biomassa cyclus, de productie van energie uit biomassa laat alleen meer koolstof gassen vrij, is dit geen oplossing voor de hoeveelheid koolstof die wij in de atmosfeer brengen.


Met dit alles in overweging wanneer we spreken over opwarming van de aarde, zien we dat biomassa zeker een beter alternatief is dan fossiele brandstoffen, maar dat het niet de oplossing voor het Broeikaseffect is. En dus, wat dan wel?

ATC voor een duurzamere manier van consumeren. Boek hier en deel!


=> Hotels

=> Vakantiehuizen

=> Vlucht

=> Autoverhuur

Leer elke week hoe mooie design meubels te ontwerpen met Mr ATC!


You like or hate this article, comment below! Tell us what you think and share your opinion on your social media...

#NL

0 views0 comments

Recent Posts

See All
Studio 2: ATC Design
Spitsbergen 53
1339 SK Almere
the Netherlands
KvK: 72065281
BTW: NL002454572B93
© 2020 ATC / MyATC App community Copyrights
Join US
 
 
Become a Blogger / Influencer
Blogger traffic Program
 
Advertise with us
 
Sponsor & Partners
 
 
MyATC App
 
Headquarter: ATC Design
Villa ATC - Digue castelbon
Rue Sostene Gendrey
97122 Baie-mahault 
Guadeloupe - France
Siret: 889 078 663 00016
Code APE: 7410Z
TVA: FR35889078663
google-play-badge.png