Inpakken voor een veilige vakantie


Veiligheid begint met het inpakken. Om te voorkomen dat je opvalt, neem liever geen kleren mee die meteen laten zien dat je een rijk toerist bent. Duur uitziende sieraden bijvoorbeeld, kunnen snel de verkeerde aandacht krijgen.


Probeer altijd licht te reizen. Dan kan je sneller bewegen en het je altijd vrije handen. Je wordt dan ook minder snel moe en is er minder kans om bagage neer te leggen, waarbij het onbeheerd wordt achtergelaten.


Draag alleen het minimum aantal kostbaarheden en bekend hoe je deze onzichtbaar kan maken. Je paspoort, geld en creditcards zijn het veiligste als ze opgesloten zijn in een hotelkluis. Wanneer je er mee rondloopt, kan je ze in verschillende plaatsen zetten liever dan alles in een plaats zoals een portemonnee of een tasje. Vermijd handtassen, opvallende tassen en buitenzakken die makkelijk doelwit zijn voor dieven. Binnenzakken en een stevige schoudertas met een band over de borst zijn enigszins veiliger. De veiligste plekken voor kostbaarheden zijn binnenzakken of een gordeltas gedragen onder de kleding.

Als je een bril draagt, vergeet niet om een extra paar te inpakken. Brillen en medicijnen die u nodig hebt gaan in je handbagage.

Om problemen te voorkomen bij de douane, houd medicijnen in hun oorspronkelijke, gelabeld containers. Neem kopieën van de voorschriften en de soortnamen van de medicijnen. Als een medicatie niet gebruikelijk is of verdovende middelen bevat, vraag een brief aan je arts waarin je behoefte voor het medicijn uitgelegd is. Als je enige twijfels hebt over de wettigheid van een bepaald medicijn in een land, raadpleeg de ambassade of het consulaat van dat land voordat je op reis gaat.


Neem reischeques mee en één of twee credit of debitcard in plaats van cash. Pinpassen zijn meestal handiger dan creditcards.

Neem een extra set pasfoto's mee, samen met een kopie van je paspoort informatiepagina om je paspoort eenvoudiger kunt vervanging in het geval deze verloren of gestolen woord.

Schrijf je naam, adres en telefoonnummers aan de binnen- en buitenkant van elk bagage. Gebruik bagagelabels om te vermijden dat iedereen je identiteit en nationaliteit kan lezen. Indien mogelijk, afsluit slotvast je bagage.

Controleer de website van je luchtvaartmaatschappijen website om te zien wat de nieuwste regels en voorschriften voor handbagage zijn.


ATC voor een duurzamere manier van consumeren. Boek hier en deel!


=> Hotels

=> Vakantiehuizen

=> Vlucht

=> Autoverhuur

Bekijk de volledige video op MyATCtv: klik hier...


Vind je dit artikel leuk?

Registreer nu en ontvang gratis informatie over nieuwe artikelen

Nieuwsbrief...

#NL

1 view0 comments
Studio 2: ATC Design
Spitsbergen 53
1339 SK Almere
the Netherlands
KvK: 72065281
BTW: NL002454572B93
© 2020 ATC / MyATC App community Copyrights
Join US
 
 
Become a Blogger / Influencer
Blogger traffic Program
 
Advertise with us
 
Sponsor & Partners
 
 
MyATC App
 
Headquarter: ATC Design
Villa ATC - Digue castelbon
Rue Sostene Gendrey
97122 Baie-mahault 
Guadeloupe - France
Siret: 889 078 663 00016
Code APE: 7410Z
TVA: FR35889078663
google-play-badge.png