Hoe kan u het verschil kennen tussen echte en nep honing?


Honing heeft een aantal natuurlijke voordelen,maar met zoveel merken honing op de markt,kan het moeilijk zijn om het verschil te herkennen tussen echte en nep honing.Dus om u te helpen kiezen tussen de twee, zijn hier een aantal manieren om het uit te zoeken.

Alles over echte honig:


Honing wordt van nectar gemaakt,die door bijen van bloemen gewonnen wordt.Deze nectar wordt dan naar de korf gebracht waar het drie verwerkings niveaus ondergaat (door de bijen).Gedurende de eerste stap van de verwerking worden enzymen in de nectar gespoten om deze te verdikken en te gisten.Hierna, verdikt de tweede stap van het proces de nectar nog meer tot deze honing wordt.Gedurende de derde,en laatste,stap wordt de nectar verder bewerkt door ongeveer 80% van het water ervan te onttrekken,zodat de honing dikker wordt.Dit is waarom honing een diepe,rijke goudbruine kleur heeft en een vrij dikke consistentie heeft.In dit stadium is de honing klaar om uit de korf gehaald te worden.Wanneer dit te vroeg gebeurt zal de honing te vloeibaar en los zijn.U leest mischien graag over de 5 honing combinaties die wonderen voor uw schoonheid en gezondheid kunnen doen.

Hoe het verschil te herkennen tussen echte en artificiele honing?

Test 1: De kristallisatie test.

Gedurende het derde verwerking niveau spuiten de bijen een enzyme in de honing dat er continu water van onttrekt (ook wanneer deze bewaard wordt). Daarom vormen zich dikke gekristalliseerde stukken op de bodem van de fles.Door de voortdurende werking van de enzymen,wordt honing altijd dikker indien bewaard.De artificiele,gewijzigde of valse honing doet dit niet.Dit is ook een van de redenen dat honing zo goed is voor uw gezondheid,speciaal in combinatie met citroen.

Test 2: De water test

Door de eigenschappen van echte honing,mengt deze niet makkelijk met water.Daarom, als u een lepel honing in een glas water (warm,heet of koud) doet,zal deze op de bodem zitten en stevig geroerd moeten worden om goed te mengen.

De valse honing mengt heel makkelijk met water,zelfs zonder roeren.

Probeer deze zuiverheid test voor honing. U zal versteld staan om te zien hoe onverwerkte honing een korf vorm aannemen door in water te mengen: zie meer bij:


Test 3: De papier test

Neem twee stukken papier en leg twee stalen honing, elk op een vel (zorg dat u duidelijk aantekent welke honing uit welke fles komt) en laat ze staan.Echte honing zal het papier niet nat maken en zo snel perforeren,zoals gewijzigde of valse honing, door een tekort aan vochtigheid.


Test 4: De vinger test

Deze test is vrij subjectief omdat hij gebaseerd is op hoe u aanvoelt na honing op uw vingers aangebracht te hebben.Maar het is het proberen waard.Neem een beetje honing en wrijf die tussen uw duim en wijsvinger.Na een tijdje zal u zien dat een deel ervan geabsorbeerd is door uw huid,wat overblijft zal niet plakkerig aanvoelen.

De valse honing bevat echter vaak toegevoegde suiker,welke een zeer plakkerig gevoel geeft.

ATC voor een duurzamere manier van consumeren. Boek hier en deel!


=> Hotels

=> Vakantiehuizen

=> Vlucht

=> Autoverhuur

Populair - Hoe videos te doen: Abonneren


U vindt dit artikel leuk of u haat het,geef uw commentaar hieronder! Vertel ons wat u denkt en deel uw mening door uw sociale media...

#NL

1,041 views0 comments
Studio 2: ATC Design
Spitsbergen 53
1339 SK Almere
the Netherlands
KvK: 72065281
BTW: NL002454572B93
© 2020 ATC / MyATC App community Copyrights
Join US
 
 
Become a Blogger / Influencer
Blogger traffic Program
 
Advertise with us
 
Sponsor & Partners
 
 
MyATC App
 
Headquarter: ATC Design
Villa ATC - Digue castelbon
Rue Sostene Gendrey
97122 Baie-mahault 
Guadeloupe - France
Siret: 889 078 663 00016
Code APE: 7410Z
TVA: FR35889078663
google-play-badge.png