Hoe je de wereld rondreist met een bescheiden budget


Je hoeft geen miljonair te zijn om je droom achterna te gaan en de wereld rond te reizen. Uiteraard moet je waarschijnlijk je baan opzeggen zodat je maanden de tijd kunt nemen om eindeloze landschappen te ontdekken, verschillende gerechten uit te proberen, nieuwe talen te leren en nieuwe vrienden te maken. Toch kan je verrassend goedkoop rondkomen tijdens het avontuur van je leven.

Je bent flexibel dus je zit bovenop een aanbieding zodra deze verschijnt. Houd voor je reis verschillende sites waar je vliegtickets kan boeken in de gaten en zodra je een goede aanbieding ziet, BOEK JE DIE VLUCHT! Ga er op uit en doe het! Je hebt de mogelijkheid en je budget zal niet zo’n groot probleem zijn als je denkt.

En onthoud, als je boekt met het programma ‘1 reservering = 1 boom geplant’ help je ook nog eens met het beschermen van de natuur terwijl jij de wereld rond reist!


=> Hotels

=> Vluchten

=> Vakantiehuisjes

=> Autoverhuur

Accommodaties

Het regelen van onderdak is één van de onderdelen die je bankrekening het snelst zal plunderen. Dankzij het internet is het echter volledig mogelijk om te vermijden dat je ook maar iets betaald voor een slaapplek tijdens je reis rond de wereld.

Websites zoals Couch Surfing verbinden reizigers met mensen die bereid zijn om hen op te vangen in hun huis tijdens hun verblijf in een bepaalde plaats. Dit is niet alleen een perfecte manier om te voorkomen dat je je geld verspilt aan dure hotels, je kunt zo ook vrienden maken voor het leven en een lokaal perspectief op doen van de plek die je bezoekt.

Een andere mogelijkheid is om op huizen te passen. Als je bereid bent om wat honden te voeren en op iemands huis te letten als ze tijdelijk even weg zijn, kun je gratis een erg aangenaam verblijf regelen! Websites zoals www.mindmyhouse.com bieden duizenden advertenties aan van eigenaren die smeken dat je in hun huis verblijft!

Als je geen tijd hebt om zo lang op één plek te blijven om op een huis te passen terwijl de eigenaren op vakantie zijn, kan je altijd nog kiezen voor de goedkope betaalde mogelijkheden voor accommodaties. Kies voor een hostel in plaats van een hotel. Of, als je niet zo moeilijk bent, neem een tent mee, ga de natuur in en breng kamperend je nachten door!


Vervoer

Naast het regelen van accommodatie, is ook vervoer een grote kostenpost als je op weg bent. Treinen en bussen zijn niet alleen milieuvriendelijker dan vliegen, ze zijn vaak ook een stuk goedkoper.

Daarnaast zijn er ook websites waar bestuurders gratis plaatsen in hun auto aanbieden voor mensen die een lift nodig hebben. Afhankelijk van het land waar je bent, zijn er verschillende populaire websites. Maar een website zoals rideshare.org is een goede plek om te beginnen. Forums zoals Thorn Tree Forum van Lonely Planet kunnen ook een goede plek zijn om iemand met een auto te vinden die op zoek is naar gezelschap. Je kan gratis vervoer krijgen in ruil voor een lach en een leuk gesprek!

Je kunt er ook over nadenken om tijdens je reis meer te focussen op fietsen en wandelen. Fietsen door Europa is erg gemakkelijk en een fantastische manier om van de bekende weg af te wijken. Daarnaast is het ook nog eens milieuvriendelijk en goedkoop!

Doe vrijwilligerswerk

Je tijd doorbrengen en je vaardigheden nuttig gebruiken door vrijwilligerswerk te doen is een geweldige manier om nieuwe plekken te ontdekken, nieuwe mensen te ontmoeten en om te weten dat je op een postieve manier bijdraagt aan de wereld terwijl je de toerist uithangt. Je kan zoveel geld besparen, zeker dankzij de mensen die je onderdak en voedsel aanbieden, dat je je reis op deze manier jaren zou kunnen doorzetten!

Workaway, WWOOFing en HelpX zijn drie grote websites die organisaties verbinden met vrijwilligers. Het kan alles zijn, van huskies trainen in Groenland tot het herbeplanten van een terrein in Ecuador. Er zijn oneindig veel mogelijkheden beschikbaar op deze websites.


Eten

Tenzij je enorm veel geluk hebt en een geweldige gastheer van Workaway of Couchsurfing hebt die bereid is om voor je te koken, zal je flink wat zuurverdiende geld moeten neertellen om jezelf van eten te voorzien. Je kan er helaas niet omheen, we moeten allemaal eten! Zonder een volledig gevulde eigen keuken kan het soms moeilijk zijn om geld te besparen op dit vlak. Toch zijn er genoeg manieren om je uitgaven te beperken.

Trakteer jezelf zo nu en dan op een maaltijd buiten de deur, maar als je regelmatig simpele maaltijden bereidt in de keuken van je hostel, zal je veel geld besparen. De maaltijden buiten de deur? Doe dat vooral voor ontbijt of lunch en bereid je eigen diner. Deze maaltijden lijken een stuk goedkoper te zijn dan een avondmaaltijd in een restaurant.

De meeste grote steden zullen een Hare Krishna restaurant hebben waar je een heerlijke maaltijd kan krijgen voor een kleine donatie. Dit is natuurlijk geen service waar je misbruik van moet maken, maar deze aardige en lachende mensen zullen je niet beoordelen als je maar een handje vol geld hebt om mee te betalen!

Als je er altijd al van hebt gedroomd om de wereld rond te reizen, dan kan dat! Een bescheiden bedrag op je bankrekening hoeft je hier niet voor tegen te houden - soms moet je gewoon even outside the box denken. Natuurlijk zullen 6 maanden verblijven in hotels en dineren in Michelin restaurants genoeg zijn om je geld kwijt te raken, maar dankzij enkele geweldige online middelen die vrijwilligerswerk, onderdak of gratis lifts aanbieden, kan je dit avontuur weken of zelfs maanden langer volhouden dan je voor mogelijk had geacht!

#NL

0 views0 comments

Recent Posts

See All
Studio 2: ATC Design
Spitsbergen 53
1339 SK Almere
the Netherlands
KvK: 72065281
BTW: NL002454572B93
© 2020 ATC / MyATC App community Copyrights
Join US
 
 
Become a Blogger / Influencer
Blogger traffic Program
 
Advertise with us
 
Sponsor & Partners
 
 
MyATC App
 
Headquarter: ATC Design
Villa ATC - Digue castelbon
Rue Sostene Gendrey
97122 Baie-mahault 
Guadeloupe - France
Siret: 889 078 663 00016
Code APE: 7410Z
TVA: FR35889078663
google-play-badge.png