Hoe is de productie van zonne energie over tijd geëvolueerd?


Als we in de geschiedenis terugkijken,werd zonlicht -sinds we de eerste structuren bouwden- door de mensheid gebruikt om hitte te produceren.Oude griekse bouwwerken, evenals egyptische tonen een bepaald gebruik van deze zonne strategie.Mensen leerden om bouwwerken te richten om de hitte van de zon overdag te vangen en in keramiek of klei materialen te bewaren,net zoals een zwarte parking hitte afgeeft na zonsondergang.


Nikola Tesla was de eerste persoon om een patent in verband met zon elektriciteit te verkrijgen in 1901.Hij noemde het stralingswarmte,maar de ontdekking bracht niet veel op.Later in 1904 publiceerde Albert Einstein een werk over het potentieel van elektriciteitsproductie door zonlicht.William Coblentz kreeg het eerste patent voor een zonnecel in 1913,maar wist niet hoe deze te laten werken.

Robert Millikan was de eerste om met de cel elektriciteit te produceren in 1916.In de komende veertig jaar maakte niemand vooruitgang omdat de cellen zeer onefficient waren in het omzetten van zonlicht naar energie.

In de jaren 50, kwam Bell Labs,samen met NASA,uit met een zonne platform om de ruimte toestellen aan te drijven eens ze in de baan waren.De zonne industrie zou nooit meer dezelfde zijn.

Gerald L. Pearson, Daryl M. Chapin, en Calvin S. Fuller startten met het onderzoek in verschillende terreinen verwant met zonne energie.Terwijl hun individuele projecten faalden,produceerden ze gezamenlijk een veel efficientere cell met gekristalliseerde silicone om zonlicht tot elektriciteit om te zetten.In 1958 lanceerde NASA het Vanguard Ruimteschip,gedreven door zonne panelen.


Het feit is dat we de technologie, om zonlicht in grote hoeveelheden gratis elektriciteit om te zetten,onder de knie beginnen te krijgen en de toekomst er zonnig uitziet.

ATC voor een duurzamere manier van consumeren. Boek hier en deel!


=> Hotels

=> Vakantiehuizen

=> Vlucht

=> Autoverhuur

Populair - Hoe videos te doen: Abonneren


U vindt dit artikel leuk of u haat het,geef uw commentaar hieronder! Vertel ons wat u denkt en deel uw mening door uw sociale media...

#NL

0 views0 comments

Recent Posts

See All
Studio 2: ATC Design
Spitsbergen 53
1339 SK Almere
the Netherlands
KvK: 72065281
BTW: NL002454572B93
© 2020 ATC / MyATC App community Copyrights
Join US
 
 
Become a Blogger / Influencer
Blogger traffic Program
 
Advertise with us
 
Sponsor & Partners
 
 
MyATC App
 
Headquarter: ATC Design
Villa ATC - Digue castelbon
Rue Sostene Gendrey
97122 Baie-mahault 
Guadeloupe - France
Siret: 889 078 663 00016
Code APE: 7410Z
TVA: FR35889078663
google-play-badge.png