Hoe een dag in Panama Stad te beleven


Panama is een avontuurlijk wonderland dat gewoon ligt te wachten om ontdekt te worden. De wouden zijn het thuis van meer dan 940 geregistreerde vogelsoorten en 105 bedreigde soorten, zoals de gebrilde beer, het Midden-Amerikaanse tapir, de Amerikaanse krokodil, de rode macaw, evenals verschillende arend soorten.

Panama biedt het beste duiken, vogels kijken, en diepzeevissen van alle Amerika’s.Het heeft verlaten stranden omzoomd door palmbomen, kilometers van weelderige regenwouden, grote nationale parken, watervallen, woeste rivieren, verlaten forten, evenals een woestijn.

In de ochtend kan u duiken in het Caribisch gebied en op de middag zwemmen in de Stille Oceaan. U kan historische ruïnes van het koloniale tijdperk verkennen.U kan het regenwoud zien en met een kano naar een inheems Indianen dorp varen. U kan de mysterieuze bossen van het Darién gebied verkennen op de grens van Colombia,of oog in oog komen te staan met een rode nek tamarind aap.


Geen reis naar Panama is compleet zonder het Panamakanaal te zien.Het is het verhaal van menselijke vernuftigheid en moed, jaren van opoffering, verpletterende nederlagen, en de uiteindelijke overwinning. De bouw van het kanaal begon in 1904 en duurde 10 jaar.Het is een van de grootste technische prestaties aller tijden,die in totaal 75.000 levens eindigde.

Het kanaal dat is 51mijl lang, en opende voor de scheepvaart in augustus1914. In 1921, betaalde de VS $ 25.000.000 aan Colombia als schadevergoeding voor het verlies van Panama. Hiervoor erkende Colombia de onafhankelijkheid van Panama formeel.

De beste plek om het kanaal te zien is vanaf de Miraflores Locks, zorg ervoor dat u bij de Miraflores Locks bent voor 09:00. Dit is wanneer u de meeste kans maakt om grote schepen te zien voorbij varen.


Aan de monding van het Panamakanaal ligt Casco Viejo, de oudste stad aan de Pacifische kust van Zuid-Amerika.Het oude Panama City werd opgericht in 1519, ongeveer twee mijl van het centrum van Panama City zoals we die vandaag kennen. Deze originele Panama City werd tijdens Morgan’s aanval tot de grond afgebrand. In 1673 werd de hoofdstad twee mijl naar het westen verplaatst, en het huidige Panama City werd opgericht. Dit is het gebied dat nu bekend staat als Casco Viejo.

Casco Viejo is een smeltkroes van architectonische inspiratie en stijl. Tot het begin van deze eeuw, bleef Casco Viejo een bloeiend cultureel centrum. In 1997, werd Casco Viejo door UNESCO tot Erfgoed van de Mensheid uitgeroepen. Vandaag de dag wordt het vereerd als het historische centrum van Panama City.

Er zijn uitstekende musea in het Casco Viejo gebied, waaronder het Museo de Canal, waar u kan leren over de geschiedenis van Panama als verbinding tussen de Atlantische Oceaan en de Stille Oceaan, van pre-Spaanse tot moderne tijden. Naast de deur bevindt zich het Nationaal Historisch Museum en dichtbij is er een klein museum gewijd aan religieuze kunst. Dit is waar u de beroemde Flat Arch vindt. Een paar straten verderop is de oude kathedraal van San Jose, met glimmende torens,ingelegd met moeder-van-parel en het prachtige gouden altaar, ingewikkeld gesneden uit hout en verguld. Dit is een must-see wanneer u Casco Viejo bezoekt.

Casco Viejo is de thuisbasis van het presidentiële huis. Net voor de ingang van Casco Viejo, bevindt zich het is bizar bazaar van Panama en op een steenworp afstand ligt Santa Ana's Plaza, waar u uw fortuin voorspeld kan hebben voor slechts 3 euro.

Als afsluiting in stijl van uw dag, maak uw weg naar het Bristol Hotel.Het is maar een korte taxirit van Casco Viejo.De Panamese geïnspireerde gastronomische gerechten,de rustgevende sfeer, prachtige presentatie en elegante opstellingen zullen gecombineerd een onvergetelijke culinaire ervaring creëren.

ATC voor een duurzamere manier van consumeren. Boek hier en deel!


=> Hotels

=> Vakantiehuizen

=> Vlucht

=> Autoverhuur

MyATCtv


You like or hate this article, comment below! Tell us what you think and share your opinion on your social media...

#NL

1 view0 comments
Studio 2: ATC Design
Spitsbergen 53
1339 SK Almere
the Netherlands
KvK: 72065281
BTW: NL002454572B93
© 2020 ATC / MyATC App community Copyrights
Join US
 
 
Become a Blogger / Influencer
Blogger traffic Program
 
Advertise with us
 
Sponsor & Partners
 
 
MyATC App
 
Headquarter: ATC Design
Villa ATC - Digue castelbon
Rue Sostene Gendrey
97122 Baie-mahault 
Guadeloupe - France
Siret: 889 078 663 00016
Code APE: 7410Z
TVA: FR35889078663
google-play-badge.png