Het beschermen van jouw tafel buitenshuis tijdens de winter door deze in brand te steken! Wat???


Hallo allemaal, ook vandaag zeg ik ‘’welcome back’. Wat doen we vandaag. Vandaag gaan we ons bezighouden met iets dat we elk jaar weer doen……….. De lente schoonmaakbeurt.

In feite heb ik enkele mensen geïnterviewd waarvan de meesten hebben aangegeven dat zij zich vaak genoeg ontdoen van onnodige spullen. De video van vandaag zal geen betrekking hebben op het vervaardigen van iets maar over een interessante japanse methode waarbij hout wordt gebrand. Dit staat bekend als de Shousugi ban technique… De achterliggende gedachte hierbij is om jou een idee te geven op welke wijze jij je buitenmeublilair zou kunnen beschermen tegen weer en wind.

Genoeg gepraat. Laten we overgaan tot de daad…..

Voor dit project zal ik een verouderde en beschadigde tafel gebruiken en het een nieuwe look geven. Je hebt hierbij nodig:

  • Een elctrische schuurmachine

  • Wat vernis of houtmenie

  • Een steekvlam

Voordat we van start gaat…….. moet je weten dat deze techniek van toepassing is op de meeste houtsoorten voor buitenmeubilair.

Wat ik zal doen is gewoon het blad van de tafel in brand steken. Alvorens dat te doen laten we beginnen met schuren.


Goed. Nu alles schoon en glad is, kan de lol beginnen en aanvangen met het in brand steken. ( ik voel nu al hoe glad en effen het is en dat vind ik prima…….. )

Wees erop geattendeerd dat je hiervoor wel droog hout nodig hebt om deze techniek toe te kunnen passen. Dus als de tafel onderhevig is geweest aan weer en wind ga even na of het hout wel droog is.

Op dit moment gebruik ik de schuurmachine om eventuele vuil te verwijderen omdat ik niet een al te donkere kleur wilt hebben als resultaat maar wel zodanig om een fraai vlam effect te verkrijgen.


Wees geïnformeerd dat ik ook mensen te werk heb gezien met een schuurborstel om het vuil te verwijderen. Dus mocht je geen schuurmachine tot je beschikking hebben dat kun je ook hiervan gebruik maken. Ik ben wat dat betreft agressiever en doe zoveel als mogelijk. Laten we nu maar uitproberen.

Zoals je kunt zien ziet het er goed uit, maar ik ga nog even door om het helemaal glad te krijgen. Oh, ja. Voel eens. Het voelt glad aan.

Laten we nu kijken hoe het eruit zal zien met een vernislaag of houtmenie ………… deze is te verkrijgen bij de dichtstbijzijnde warenhuis huis. Ik weet niet of dit wel lokaal wordt geproduceerd, maar ik heb er reeds gebruik van gemaakt en is geschikt voor het werk. Het positieve van dit product is dat het resultaat direct zichtbaar is…. En zoals je zelf ziet, ziet het er daadwerkelijk goed uit. Ik ben er dol op.

We laten het nu de helen avond staan om te drogen en kijken wat het resultaat morgen zal zijn.

OK, hier zijn we dan weer en het effect……….. uitstekend.

Verwachtingsvol en dat hoop ik, zul je gebruik maken van deze simpele techniek om elk houten meubilair zo goed als nieuw te doen uitzien. Mocht je het uitproberen wees vrij om jouw project met ons te delen op de ATC app …

Een laatste advies

Laat het hout niet te lang branden omdat sommige houtsoorten dan scheuren kunnen vertonen wat niet meer mooi zal ogen wat voor mij is dat heel belangrijk.

Weet je…….. elke dag wordt ik wakker en bekijk dit mooie gezicht en het inspireert mij om alles zo mooi te maken als mezelf……..

Ok!!!! Zoals gewoonlijk, mocht je ons willen ondersteunen, deel dan gewoon deze video en bij voorbaat hartelijk dank voor het willen bekijken……………….

Tot de volgende keer...


ATC voor een duurzamere manier van consumeren. Boek hier en deel!


=> Hotels

=> Vakantiehuizen

=> Vlucht

=> Autoverhuur

Populair - Hoe videos te doen: Abonneren


U vindt dit artikel leuk of u haat het,geef uw commentaar hieronder! Vertel ons wat u denkt en deel uw mening door uw sociale media...

#NL

1 view0 comments
Studio 2: ATC Design
Spitsbergen 53
1339 SK Almere
the Netherlands
KvK: 72065281
BTW: NL002454572B93
Join US
 
 
Become a Blogger / Influencer
Blogger traffic Program
 
Advertise with us
 
Sponsor & Partners
 
 
MyATC App
 
Headquarter: ATC Design
Villa ATC - Digue castelbon
Rue Sostene Gendrey
97122 Baie-mahault 
Guadeloupe - France
Siret: 889 078 663 00016
Code APE: 7410Z
TVA: FR35889078663
google-play-badge.png