Helpt De Bedreigde Diersoorten Akte (The Endangered Species Act) veel diersoorten?


De Bedreigde Diersoorten Akte (ESA) is voor velen een emotioneel onderwerp en inspanningen zijn gedaan door de Amerikaanse Senaat om de wet aan te passen en te moderniseren.Het lijkt erop dat de verbeteringen die zich op het herstel van de diersoorten richten veel te laat zijn.


De ESA werd in 1973 aangenomen en heeft sindsdien geen wezenlijke veranderingen gezien. Uit bijna 1300 diersoorten die vermeld staan als bedreigd of uitstervend, zijn slechts 10 ervan voldoende hersteld om geschrapt te worden. Meer dan 30 soorten zijn uitgestorven, en zelfs de soorten die in de afgelopen drie decennia hersteld zijn, hebben dit met slechts weinig hulp van ESA gedaan.

De amerikaanse zeearend wordt vaak aangehaald als een ESA succesverhaal, maar het herstel was het gevolg van een verbod op het gebruik van het bestrijdingsmiddel DDT en de jacht beperkingen. ESA geeft de kritische habitat voor de arend aan, maar het lijkt erop dat de arenden niet bijzonder kieskeurig zijn over de habitat. Hetzelfde geldt voor de slechtvalk. Het herstel ervan is vooral te danken aan een privaat gefinancierd fokprogramma en de valk leeft nu van de overvloed aan duiven in de grootste steden van Florida.


De aanduidingen van kritische leefgebieden zijn het belangrijkste instrument van de oude ESA, welke geen wetenschappelijk ontwikkelde herstelplannen vereisen. Hierdoor ontwierp Richard Pombo, de voorzitter van de commissie, de 'bedreigde diersoorten Herstel Akte'. Omdat herstelplannen nodig zijn in plaats van benamingen van kritische leefgebieden. De plannen zouden vervolgens worden beoordeeld door de best beschikbare specialisten en als een bescherming van de leefomgeving noodzakelijk wordt gevonden, zou dit zoals nodig worden opgenomen. Maar als het leefgebied niet relevant bleek te zijn voor het herstel van diersoorten, zoals bij de amerikaanse zeearend het geval is, zouden andere en meer effectieve middelen worden gebruikt.

Amerikaanse milieu activisten geloven dat als de Senaat soortgelijke wetgevingen aanneemt, we meer dan 10 diersoorten kunnen helpen herstellen in de komende 33 jaar.

ATC voor een duurzamere manier van consumeren. Boek hier en deel!


=> Hotels

=> Vakantiehuizen

=> Vlucht

=> Autoverhuur

Populair - Hoe videos te doen: Abonneren


U vindt dit artikel leuk of u haat het,geef uw commentaar hieronder! Vertel ons wat u denkt en deel uw mening door uw sociale media...

#NL

0 views0 comments

Recent Posts

See All
Studio 2: ATC Design
Spitsbergen 53
1339 SK Almere
the Netherlands
KvK: 72065281
BTW: NL002454572B93
© 2020 ATC / MyATC App community Copyrights
Join US
 
 
Become a Blogger / Influencer
Blogger traffic Program
 
Advertise with us
 
Sponsor & Partners
 
 
MyATC App
 
Headquarter: ATC Design
Villa ATC - Digue castelbon
Rue Sostene Gendrey
97122 Baie-mahault 
Guadeloupe - France
Siret: 889 078 663 00016
Code APE: 7410Z
TVA: FR35889078663
google-play-badge.png