Feiten over brandstoffen


Schippers hoeven niet op zee te zijn als het over de bescherming van de planeet tegen vervuiling gaat. Als oliemaatschappijen stoppen met het mengen van brandstoffen die het additief MTBE bevatten en beginnen met ethanol mengsels te gebruiken, gaan veel booteigenaren in creatieve manieren om met de kwestie.


MTBE heeft een superieur vermogen om brandstof te "oxygeneren", wat de uitstoot vermindert. Helaas wordt de chemische stof in verband gebracht met de verontreiniging van het grondwater en is dit een groeiend probleem voor de aansprakelijkheid van aardolie raffinaderijen. Ethanol lost het grondwater probleem op, want het heeft een zeer korte levensduur voordat het chemisch wordt afgebroken door de natuur. Hierdoor schakelen de meeste raffinaderijen over op ethanol gemengde brandstoffen. Die brandstoffen brengen echter een uitdaging voor watersporters.


Terwijl brandstofmengsels met zoveel als 10 percent ethanol goedgekeurd zijn voor gebruik in sommige buitenboordmotoren, zijn er drie feiten die watersporters moeten weten:

1. Ethanol absorbeert vocht uit de lucht. Dat betekent dat schippers waarschijnlijk met meer vervuilde brandstof kwesties geconfronteerd zullen worden, doordat water door hun brandstoftank en ventilatie openingen geabsorbeerd wordt.

2. Ethanol is een oplosmiddel en kan het lakwerk en ander materiaal in de brandstofsystemen oplossen. In sommige gevallen zijn het de componenten van het brandstofsysteem zelf, zoals de glasvezel van brandstoftanks, die oplossen.


3. Vanwege dat, watersporters en bouwers:

• Gebruik brandstofsysteem componenten die compatibel zijn met ethanol mengsels of vervang degene die u gebruikt en niet compatibel zijn.


• Installeer een Yamaha mini-10 filter ™ of Ten Micron Filter. De tien Micron filter is ontworpen voor gebruik op boten met buitenboordmotoren die groter zijn dan 115pk. De nieuwe, compactere mini-10 is ontworpen om in kleinere boten te passen. Ze zijn gemaakt om verontreinigende stoffen en water uit de brandstof te filteren.


De mini-10 is van een aluminium kop voorzien en is gemaakt van gecoat staal, binnen en buiten gelakt staal, om corrosie problemen aan te pakken. De filter voldoet ook aan alle Amerikaanse Coast Guard en ABYC voorschriften voor brandstofsystemen, met betrekking tot de veiligheid.

ATC voor een duurzamere manier van consumeren. Boek hier en deel!


=> Hotels

=> Vakantiehuizen

=> Vlucht

=> Autoverhuur

Populair - Hoe videos te doen: Abonneren


U vindt dit artikel leuk of u haat het,geef uw commentaar hieronder! Vertel ons wat u denkt en deel uw mening door uw sociale media...

#NL

0 views0 comments

Recent Posts

See All
Studio 2: ATC Design
Spitsbergen 53
1339 SK Almere
the Netherlands
KvK: 72065281
BTW: NL002454572B93
© 2020 ATC / MyATC App community Copyrights
Join US
 
 
Become a Blogger / Influencer
Blogger traffic Program
 
Advertise with us
 
Sponsor & Partners
 
 
MyATC App
 
Headquarter: ATC Design
Villa ATC - Digue castelbon
Rue Sostene Gendrey
97122 Baie-mahault 
Guadeloupe - France
Siret: 889 078 663 00016
Code APE: 7410Z
TVA: FR35889078663
google-play-badge.png