Elektrisch Gereedschap Veiligheidstips


Elektrisch gereedschap is onmisbaar voor professionals en degenen die pakken DIY verbouwingen willen aanpakken. Dat soort gereedschap is begunstigd, omdat het de gebruikers helpt tijd te besparen en omdat ze ook de taak vergemakkelijken. Ze moeten voorzichtig worden behandeld omdat ze anders tot letsel kunnen leiden. Ongelukken gebeuren meestal als je te nalatig, verveeld of overmoedig bent.

Let op de volgende veiligheidsaspecten om efficiënt en veilig met elektrisch gereedschap te kunnen werken.

Veiligheidsbrillen: Deze voorkomen dat stof, vuil, houtkrullen, scherven van fiberglas, etc. in de ogen terechtkomen. Hier kun je enkele kopen...

Beschermingen voor de oren: Elektrisch gereedschap kan veel lawaai maken, en kan nog luider klinken in de knusse omgeving van een werkplaats. Om schade aan de oren te voorkomen, is het beter om oordoppen te dragen. Hier kan je enkele kopen...

Wees bewust van welk gereedschap je voor elke werk nodig hebt: het is belangrijk te weten wat de juiste gereedschappen zijn om ongelukken en schade aan de materialen te voorkomen.

Juiste methode van het gebruik van gereedschap: gereedschappen mogen niet aan de snoeren worden vastgehouden, gereedschappen die niet in gebruik zijn moeten losgekoppeld worden, en wanneer je met gereedschap bezig bent die aangesloten is op een voedingsbron, dan moeten de vingers weggehouden worden van de aan/uit-schakelaar.


De juiste kleding: lang haar moet worden gebonden en loszittende kleding moet worden vermeden. Idealiter, draag kleding die het gehele lichaam beschermd, en draag zware handschoenen om te voorkomen dat scherpe werktuigen en splinters de handen wonden. Maskers voorkomen dat inademing van schadelijke minuscule deeltjes van het materiaal dat wordt gewerkt. Staal-neus werklaarzen en veiligheidshelmen kunnen ook worden gedragen. Hier kun je enkele kopen...

Gereedschap inspectie: elektrisch gereedschap mag niet worden gebruikt in een vochtige omgevingen en mag nooit in water terechtkomen; elektrisch gereedschap moet regelmatig worden gecontroleerd voor zichtbare bedrading, beschadigde stekkers en losse stopcontacten.

Hygiëneregels in de werkruimte: deze moet worden gehandhaafd omdat de geaccumuleerde stofdeeltjes in de lucht met een vonk kunnen ontbranden.


Zorg betreffend bepaalde gereedschap: verstekzagen en tafelzagen kun je het beste respectievelijk gebruiken met snelspanners en een houten push-through. Wees extra voorzichtig bij het gebruik van schiethamers en elektrische bandschuurmachines.

Houd gereedschap op zijn plaats: elektrisch gereedschap moet worden teruggebracht naar hun kabinetten na gebruik om te voorkomen dat ze worden gebruikt door een onbevoegde en onaantastbaar persoon.

Verlichting: Het is belangrijk dat je een goede belichting hebt bij het werken met elektrisch gereedschap, vooral als je in de kelder of een garage werkt waar het vaak erg donker is. Hier kun je enkele kopen...

Mijnheer ATC voor een ander idee van behuizing!


ATC voor een duurzamere manier van consumeren. Boek hier en deel!


=> Hotels

=> Vakantiehuizen

=> Vlucht

=> Autoverhuur

Bekijk de volledige video op MyATCtv: klik hier...


Vind je dit artikel leuk?

Registreer nu en ontvang gratis informatie over nieuwe artikelen

Nieuwsbrief...

#NL

Studio 2: ATC Design
Spitsbergen 53
1339 SK Almere
the Netherlands
KvK: 72065281
BTW: NL002454572B93
Join US
 
 
Become a Blogger / Influencer
Blogger traffic Program
 
Advertise with us
 
Sponsor & Partners
 
 
MyATC App
 
Headquarter: ATC Design
Villa ATC - Digue castelbon
Rue Sostene Gendrey
97122 Baie-mahault 
Guadeloupe - France
Siret: 889 078 663 00016
Code APE: 7410Z
TVA: FR35889078663
google-play-badge.png