Dit gebeurt er met je lichaam als je twee bananen per dag eet


Een banaan bevat 3 natuurlijke suikers - sacharose, fructose en glucose in combinatie met veel verschillende vezels.

Een banaan zorgt voor een directe lading energie, voldoende om je tijdelijk weer van energie te voorzien. Onderzoek heeft aangetoond dat slechts twee bananen net zoveel energie leveren als nodig is voor een lichamelijke activiteit van 90 minuten. Het is dus niet verbazingwekkend dat de banaan het lievelingsfruit is van de grootste atleten ter wereld. Het eten van een banaan helpt ons om in vorm te blijven. Daarnaast kan het ons helpen om ons te beschermen of te genezen van een grote hoeveelheid ziektes. Al met al dus een stuk fruit om toe te voegen aan ons dagelijkse voedingspatroon.


Depressie

Een onderzoek van MIND heeft aangetoond dat mensen die last hebben van depressies, zich over het algemeen beter voelen nadat ze een banaan hebben gegeten. Dit komt omdat een banaan het stofje tryptofaan bevat, een eiwit dat door het lichaam wordt omgezet in serotonine. Serotonine helpt je om te ontspannen, je humeur te verbeteren en je over het algemeen gelukkiger te voelen.

Premenstrueel syndroom

Vergeet de pillen - eet een banaan. Het vitamine B6 dat een banaan bevat regelt het glucosegehalte in je bloed en dit kan invloed hebben op je humeur.

Bloedarmoede

De banaan, vol met ijzer, stimuleert de hemoglobineproductie in je bloed in geval van bloedarmoede.

De bloeddruk

Dit unieke, tropische fruit zit bomvol met kalium en bevat weinig zout. Dit maakt de banaan perfect om een hoge bloeddruk te bestrijden. Zelfs zo goed, dat de Food and Drug Administration in de Verenigde Staten de bananenindustrie heeft toegestaan om de productie op te voeren om zo het risico van een hoge bloeddruk en van beroertes te verminderen.

Brainpower

200 studenten zijn afgelopen jaar op een school in Twickenham (in Engeland) bij hun examens geholpen door een banaan te eten bij het ontbijt, in de pauze en bij de lunch om zo de hersencapaciteit te verbeteren.

Stoelgang

Bananen, die vol met vezels zitten, kunnen helpen om de dikke darm normaal te laten functioneren en problemen op te lossen zonder gebruik te maken van laxeermiddelen.


Maagzuur

Een banaan heeft een natuurlijk maagzuurremmend effect op het lichaam. Dus als je last hebt van brandend maagzuur, eet dan een banaan om de boel te kalmeren.

Ochtendmisselijkheid

Bananen zijn ideale tussendoortjes, want ze helpen om het suikergehalte in het bloed op een goed niveau te houden en om ochtendmisselijkheid te voorkomen.

Muggenbeten

Probeer een muggenbeet eerst in te smeren met de binnenkant van een bananenschil voordat je een crême zoals beet gebruikt. Veel mensen vinden het een erg effectief middel om de zwelling en de jeuk te verminderen.

Kater

De beste manier om zo snel mogelijk van je kater af te komen, is om een milkshake te maken van banaan en honing. De banaan kalmeert je maag en met hulp van de honing wordt het verlaagde suikergehalte in je bloed weer opgehoogd. Daarnaast rehydrateert en verzacht de melk je lichaam.

Zenuwen

Bananen zitten vol met vitamine B dat helpt om het zenuwstelsel te kalmeren...

Onderzoek aan het psychologisch instituut in Oostenrijk heeft aangetoond dat stress op het werk vaak leidt tot het schransen van ‘vertroostende’ producten zoals chocola en chips. Onderzoekers hebben geconstateerd dat uit 5000 ziekenhuispatiënten de mensen met overgewicht vaker een stressvolle baan hebben. De conclusie uit het onderzoek was dat we het suikergehalte in ons bloed moeten controleren met koolhydraatrijke tussendoortjes om te voorkomen dat we ongecontroleerd snacks gaan eten en zodat we het suikergehalte op een constant niveau kunnen houden.

Darm- en maagzweren

De banaan wordt dankzij zijn zachte en soepele structuur ook gebruikt om darmproblemen te voorkomen. Daarnaast neutraliseert dit fruit het maagzuur en vermindert de irritatie van de maagwand.

Temperatuurregeling

In veel culturen wordt de banaan gebruikt om de fysieke en emotionele temperatuur van een zwangere vrouw te verlagen. In Thaïland eten zwangere vrouwen bijvoorbeeld bananen om er zeker van te zijn dat de baby met een goede temperatuur te wereld komt.

--------------------------------------------------

ATC voor een duurzamere manier van consumeren. Boek hier en deel!


=> Hotels

=> Vakantiehuizen

=> Vlucht

=> Autoverhuur

#NL

4 views0 comments

Recent Posts

See All
Studio 2: ATC Design
Spitsbergen 53
1339 SK Almere
the Netherlands
KvK: 72065281
BTW: NL002454572B93
© 2020 ATC / MyATC App community Copyrights
Join US
 
 
Become a Blogger / Influencer
Blogger traffic Program
 
Advertise with us
 
Sponsor & Partners
 
 
MyATC App
 
Headquarter: ATC Design
Villa ATC - Digue castelbon
Rue Sostene Gendrey
97122 Baie-mahault 
Guadeloupe - France
Siret: 889 078 663 00016
Code APE: 7410Z
TVA: FR35889078663
google-play-badge.png