Digitale AardbollenAardbollen zijn de sferische versie van een kaart. Hun bolvorm stelt hen in staat om de aarde perfect te vertegenwoordigen. Bollen werden altijd gebruikt als navigatie-hulpmiddel om werkwijzen evenals verschillende verschijnselen van de aarde te begrijpen.


De vroegste aardbollen datteren in de vijftiende eeuw. Zoals kaarten tonen ook aardbollen nauwkeurige richtingen, afmetingen, afstanden, vormen en maten van alle landen in de wereld. De meeste bol-makers maken gebruik van hoge kwaliteit geografisch onderzoek en cartografische mogelijkheden om de bollen te ontwerpen. Ze worden ook regelmatig bijgewerkt na eventuele veranderingen in de politieke, sociale of ecologische wereld.

Digitale aardbollen zijn degenen die de vooruitgang in de digitale technologie gebruiken, voor het beter weergeven van de aarde. Ze hebben digitale beelden, op en binnen het scherm, die blijven veranderen volgens de wensen van de gebruiker. De beelden, afgeleid van satellietbeelden, verschijnen op een scherm dat op het beeldscherm van een televisie lijkt. Er zijn ook digitale verhoogde-relief aardbollen met duidelijk omschreven bergketens en waterlichamen. Er zijn hemelse digitale bollen beschikbaar, die echter niet voor algemene commerciële toepassingen bedoeld zijn.


Virtuele aardbollen zijn ook digitale bollen die bekeken kunnen worden op de computer of een andere interface. Deze eenvoudig bollen kunnen gebruikt worden voor klassiek onderwijs, of ze kunnen sterk technologisch worden bevorderd. Sommige virtuele aardbollen maken gebruik van state-of-the-art technologie, zoals satellietbeelden en meerdere GIS databanken, voor real-time dekking. Virtuele aardbollen kunnen online of offline zijn. Tegenwoordig is de toepassing van virtuele aardbollen zo normaal dat ook in auto's gemonteerd worden, om de navigatie voor de chauffeur eenvoudiger te maken. Ze kunnen gedetailleerde informatie verstrekken, zelfs tot de naam van een straat geven.


Een ander soort digitale aardbol is de hyperglobe die virtuele realiteit gebruikt om ruimtelijke effecten te presenteren.

Deze worden gebruikt voor de visuele beeltenis van bepaalde geografische processen en fenomenen; zoals de helling van de aarde, ruimtevaart, en satelliet-technologie; door middel van drie-dimensionale geoïde visualisatie, animatie en real-time presentaties. Ze hebben ook interactief cartometrisch gereedschap om de data wereldwijd beschikbaar te maken.

ATC voor een duurzamere manier van consumeren. Boek hier en deel!


=> Hotels

=> Vakantiehuizen

=> Vlucht

=> Autoverhuur

Populair - Hoe videos te doen: Abonneren


U vindt dit artikel leuk of u haat het,geef uw commentaar hieronder! Vertel ons wat u denkt en deel uw mening door uw sociale media...

#NL

0 views0 comments
Studio 2: ATC Design
Spitsbergen 53
1339 SK Almere
the Netherlands
KvK: 72065281
BTW: NL002454572B93
© 2020 ATC / MyATC App community Copyrights
Join US
 
 
Become a Blogger / Influencer
Blogger traffic Program
 
Advertise with us
 
Sponsor & Partners
 
 
MyATC App
 
Headquarter: ATC Design
Villa ATC - Digue castelbon
Rue Sostene Gendrey
97122 Baie-mahault 
Guadeloupe - France
Siret: 889 078 663 00016
Code APE: 7410Z
TVA: FR35889078663
google-play-badge.png