De waarheid over BBQ SausBarbecue sauzen hebben een unieke Zuid- en West-Amerikaanse geschiedenis. De meeste deskundigen zijn het erover eens dat de praktijk van het toevoegen van saus en kruiden bij vlees en vis al vroeg begon in onze geschiedenis, met indianen die de kunst aan vroege Europese kolonisten aanleerden. De inboorlingen ontwikkelden het proces waarschijnlijk in een poging zodat vlees en vis niet snel zouden bederven. Zout heeft een belangrijke rol gespeeld in de eerste barbecue sauzen en is een bekend bewaarmiddel voor het uithardingsproces van vlees.

Omdat de eerste Europese aankomsten in de natie aan de oostkust van Amerika leefden, wordt dit deel van het land gecrediteerd met het ontstaan van de originele barbecuesaus stijlen. Allereerst zijn er verschillende Carolina barbecue sauzen. De meest bekende zijn de Oost Carolina, Piedmont en Zuid Carolina stijl. Oost Carolina barbecue saus bestaat uit azijn, zout, zwarte peper en fijngemaakte of gemalen cayenne peper.


Het is een zeer eenvoudige saus die het vlees goed doordringt met een diepe smaak. De Piedmont barbecuesaus varieert alleen van de Oost-Carolina saus omdat deze vaak melasse of worcestersaus gebruikt en zich dus meer aan het vlees vastklampt. De Zuid Carolina saus is geheel anders, met behulp van een mosterd basis in de plaats, en geeft een veel pittigere en scherpe smaak.

Dan is er de Memphis of Zuid-stijl barbecuesaus. Deze populaire variëteit is meestal meer gecompliceerd (smaak-gewijs) en is gebouwd rond mosterd, tomaat, en azijn. Fans wijzen vaak op de vrijmoedigheid van deze smaakcombinaties als het kenmerk van de Memphis barbecuesaus. Een gezegde, vaak gehoord onder honger kenners, is dat geen twee beten gelijk zijn.


Bij de voortzetting van onze tocht naar het westen komen we bij het erkende centrum van het barbecue universum, Kansas City! De Kansas City barbecuesaus onderscheidt zich door haar merkbaar dikkere consistentie en de nadruk op zoetheid. Dat is omdat deze stijl van saus gebouwd is op dikke tomatensaus, stukjes groenten en veel suiker. Veel populaire, commerciële merken zijn gebaseerd op dit Kansas City recept.

Het is de meest populaire saus onder amateur grillers vanwege de beschikbaarheid in de supermarkten (Kraft, Heinz, K.C.s Masterpiece, etc.). En ook omdat de dikke saus slechts één keer aangebracht hoeft te worden en er genoeg in plaats zal blijven om de gelukkige ontvangers van het gegrilde vlees te behagen.Tenslotte zijn er de 'Texas' barbecuesaus stijlen. Nu, Texas is een grote staat, en er zijn verschillende regionale varianten binnenin. De meest voorkomende zijn dikke en pittige sauzen die in wezen pittigere variaties zijn op de Kansas City sauzen. Deze zijn vooral te vinden in de noordelijke en oostelijke delen van de staat (Dallas).

In het westen van Texas kunnen dunnere sauzen, voorzien van hete pepers, worden gevonden. Deze sauzen worden vaak alleen toegevoegd aan het eind van het barbecue of gril proces. En dan, in het zuiden van Texas, is de barbecue saus naar keuze voorzien van een nadruk op Mexicaanse kruiden en natuurlijk, de jalapenopeper! Zorg ervoor dat u een koud drankje handig heeft om het vuur te blussen!

ATC voor een duurzamere manier van consumeren. Boek hier en deel!


=> Hotels

=> Vakantiehuizen

=> Vlucht

=> Autoverhuur

Populair - Hoe videos te doen: Abonneren


U vindt dit artikel leuk of u haat het,geef uw commentaar hieronder! Vertel ons wat u denkt en deel uw mening door uw sociale media...

#NL

35 views0 comments
Studio 2: ATC Design
Spitsbergen 53
1339 SK Almere
the Netherlands
KvK: 72065281
BTW: NL002454572B93
© 2020 ATC / MyATC App community Copyrights
Join US
 
 
Become a Blogger / Influencer
Blogger traffic Program
 
Advertise with us
 
Sponsor & Partners
 
 
MyATC App
 
Headquarter: ATC Design
Villa ATC - Digue castelbon
Rue Sostene Gendrey
97122 Baie-mahault 
Guadeloupe - France
Siret: 889 078 663 00016
Code APE: 7410Z
TVA: FR35889078663
google-play-badge.png