De voordelen van zonne energie


De zon is een oneindige bron van energie.De energie die afkomstig is van de zon wordt zonne-energie genoemd. De zon werd door het verleden heen al vereerd door verschillende culturen en zelfs door enkele culturen die vandaag nog aanwezig zijn. In het verleden waren de Grieken en Egyptenaren bekend om de kracht van de zon te concentreren door de stralingen te bundelen om wat ze maar wilden te verwarmen.

De zonne-energie komt gefilterd door onze atmosfeer, verstrekt licht en straalt warmte uit. Dit gebeurt al miljoenen jaren maar het is pas onlangs dat we zijn begonnen om te profiteren van deze rijke bron van bijna oneindige energie.

De verdiensten door het gebruik van de zonne-energie zijn talrijk. Allereerst het is gratis. Het is niet vervuilend, tegenover petroleum of biologische brandstoffen die vaak residuen en schadelijke gassen produceren wanneer gebruikt om energie op te wekken.De zonne-energie is vrij van schadelijke stoffen. Bovendien is de zonne-energie extreem betrouwbaar,wat betekent dat de zon nu ongeveer vier en een half miljard jaar brandt en waarschijnlijk niet zal opbranden voor een andere 4-5000000000 komende jaren. Wat nog beter is,is de grenzeloze hoeveelheid energie van de zon die we kunnen gebruiken.


Er zijn zeer weinig zonne-energiecentrales over de hele wereld. Kosten en betrouwbaarheid zijn twee belangrijke factoren die nog hindernissen vormen voor het massale gebruik van zonne-energie. Tot nu toe hebben we nog maar drie gedeeltelijk succesvol manieren voor het verzamelen van zonne-energie.

De eerste methode heet weerkaatsing methode. Deze is gebaseerd op de concentratie van de zonnestralen via één of een aantal spiegels op een punt en het benutten van de geconcentreerde warmt-energie die geproduceerd wordt.De spiegel is zoals een schotel antenne en kan worden gebruikt om de stralen te vangen en te concentreren op een enkel punt.

De straling methode is de tweede methode en dat met een zonneboiler. Zwarte buizen geplaatst tussen twee lagen glas als een sandwich,hebben water in hen dat verwarmd wordt door de zon.

Zonnepanelen is de derde, meer recente uitvinding. Ze zijn samengesteld uit met silicium behandelde kristallen, die wanneer geraakt door de zonnestralen, de elektronen uit hun baan slaan en daardoor voor een leegte zorgen, die moet worden opgevuld door elektronen van andere silicium kristallen.De onbalans van elektronen veroorzaakt een stroom van elektriciteit die kan gebruikt of opgeborgen worden in een oplaadbare batterij.

Voortdurende innovatie en onderzoek op het gebied van zonne-energie heeft geleid tot efficiëntere zonnecellen. Tegenwoordig zijn ze een fractie van de grootte van de oude, krachtiger, betaalbaar en beschikbaar voor de gewone persoon.

ATC voor een duurzamere manier van consumeren. Boek hier en deel!


=> Hotels

=> Vakantiehuizen

=> Vlucht

=> Autoverhuur

MyATCtvYou like or hate this article, comment below! Tell us what you think and share your opinion on your social media...

#NL

0 views0 comments

Recent Posts

See All
Studio 2: ATC Design
Spitsbergen 53
1339 SK Almere
the Netherlands
KvK: 72065281
BTW: NL002454572B93
© 2020 ATC / MyATC App community Copyrights
Join US
 
 
Become a Blogger / Influencer
Blogger traffic Program
 
Advertise with us
 
Sponsor & Partners
 
 
MyATC App
 
Headquarter: ATC Design
Villa ATC - Digue castelbon
Rue Sostene Gendrey
97122 Baie-mahault 
Guadeloupe - France
Siret: 889 078 663 00016
Code APE: 7410Z
TVA: FR35889078663
google-play-badge.png