De voordelen van Moringa oleifera


De Moringa Oleifera, bekend als de Moringa, is een rijke bron van voedingsstoffen en vitamines. Het wordt Malunggay genoemd op de Filipijnen, ‘Drumstrick Boom’ in het Verenigd Koninkrijk en staat ook bekend als mierikswortelboom, radijsboom, Moeder’s Beste Vriend en West Indische Ben. Deze plant groeit normaal gesproken in een tropisch klimaat en draagt vrucht in warme periodes. Alle delen van de plant kunnen worden gebruikt - de bladeren, het schors, de wortels en de stam. De bladeren, die de meeste voedingsstoffen bevatten, worden meestal gebruikt voor groentesoep.


De Moringa wordt ook wel de Wonderplant genoemd vanwege zijn gezondheidsvoordelen. Moringa bevat 4 keer zoveel vitamine A als wortels, negen keer zoveel eiwitten als yoghurt, zeventien keer zoveel kalk als melk, vijfentwintig keer zoveel ijzer als spinazie en vijftien keer zoveel kalium als bananen. Onderzoek heeft aangetoond dat met Moringabladeren minstens 300 ziektes behandeld kunnen worden en dat de bladeren geen bijwerkingen veroorzaken omdat het volledig organisch is.

Moeders die borstvoeding geven krijgen vaak Moringasoep om de melkproductie te vergroten. Het is een erg gezond product, niet alleen voor de moeder maar ook voor de baby. Moringa staat ook bekend vanwege zijn antibacteriële eigenschappen. Het bevat namelijk antibacterieel peptide dat bacteriën bestrijdt. Andere voordelen van Moringa zijn onder andere een evenwichtige bloedsuikerspiegel, wat erg goed is voor diabetespatiënten, een goede stofwisseling (goed voor mensen die graag wat extra willen afvallen), een verhoogde natuurlijke lichaamsbescherming en het draagt bij om de nieren en de lever te beschermen.


Moringa wordt ook als schoonheidsproduct gebruikt. Het smeersel dat wordt gemaakt van de moringabladeren kan op de huid worden aangebracht om het zachter en egaler te maken. Morgingabladeren zijn ook antioxidanten, dus het eten ervan maakt je jonger in uiterlijk en in gevoel. Het vermindert eveneens de dunne lijnen en rimpels, veroorzaakt door ouderdom.

De meeste mensen gebruiken Moringa als groente en gebruiken dus de bladeren en de vruchten. Het wordt gebruikt in zowel soep als in roerbakgerechten met vis of vlees. Maar Moringa in poedervorm wordt beschouwd als het gezondste voedingssupplement. Moringapoeder kan worden gebruikt als thee of worden toegevoegd aan warme dranken. Je kan het ook over gerechten bestrooien of tijdens het koken gebruiken. Sommige apotheken bieden moringapoeder ook aan in capsules. Maar je kunt ook gewoon een theelepel moringapoeder doorslikken en wegspoelen met water.

Je vindt dezelfde hoeveelheden voedingsstoffen in de verse producten van de Moringa als in het poeder, maar het poeder is makkelijk te gebruiken, te bewaren en te bereiden. Daarom hebben mensen vaak een voorkeur voor moringapoeder in plaats van de bladeren of de vruchten. Moringapoeder is een erg voordelige manier om een gezonde voeding en levensstijl toe te passen.

De bladeren van de boom zijn rijk aan onder andere bètacaroteen, vitamine C, proteïne, ijzer en kalium. De bladeren kunnen worden gekookt als spinazie, of gedroogd en vermalen worden toegevoegd aan maaltijden


De talloze voordelen van Moringa poeder

Het poeder van de bladeren van de Moringa is één van de meest bekende voedingssupplementen. Het biedt enkele grote gezondheidsvoordelen vanwege de organische en natuurlijke ingrediënten. Moringabladeren worden ook daadwerkelijk gebruikt bij de behandeling van wel 300 ziektes, aldus ayurveda.

Basis ingrediënten

Moringa bevat een grote hoeveelheid verschillende natuurlijke ingrediënten die het lichaam nodig heeft. De bladeren zitten vol met nuttige voedingsstoffen en het is een stuk voordeliger dan veel bekende en gezonde ingrediënten. Moringabladeren bevatten 7 keer meer Vitamine C dan sinaasappels. Daarnaast bevat het ongeveer 4 keer zoveel kalk en 2 keer zoveel eiwit als melk.. Verder bevatten de bladeren 4 keer zoveel Vitamine A als wortelen en 3 keer zoveel kalium als bananen. Het is dus een erg nuttig middel om ondervoeding te vermijden zonder enige bijwerkingen.

Algemene voordelen

Moringa biedt grote hoeveelheden energie aan zonder dat je last krijgt van hyperactiviteit. Daarnaast is het een perfect middel om het zenuwstelsel te kalmeren, de bloeddruk te verlagen en om hormoon- en klierstelsels in balans te houden. Moringa is ook erg nuttig vanwege zijn ontgiftende werking en zijn vermogen om water te zuiveren. Eén van de grootste voordelen van Moringa is ook zijn werking als stollingsmiddel en zichzelf kan vasthechten aan bacteriën en andere schadelijke stoffen in je lichaam. Dit zorgt voor een nog efficiëntere werking van zijn ontgiftende karakter.

Antibiotica

Het is een ideale uitwendige behandeling voor een hoop kleine infecties. Moringabladeren danken hun antibiotische eigenschap aan het stofje Pterygospermin dat een samenstelling is met antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen. Moringabladeren zijn eigenlijk net zo effectief als het antibioticum neomycine tegen Staphylococcus aureus, een huidinfecterende bacterie. Je moet een waterig papje maken van de zaadjes om van deze voordelen gebruik te maken. Moringabladeren worden ook gebruikt voor de behandeling van de huid, zoals het genezen van blauwe plekken, sneetjes, wondjes, schrammen en huiduitslag. Moringbladeren zijn eveneens erg handig tegen een droge huid of tekenen van veroudering.

Diabetes

Daarnaast zijn moringbladeren ook erg effectief tegen diabetes. Het extract uit moringabladeren verlaagt op een efficiënte wijze de bloedsuikerspiegel binnen enkele uren na toediening. Hogere doses moringa lijken zelfs nog effectiever te zijn in de strijd tegen diabetes. Moringa wordt ook gebruikt als thee en zelfs als kruid in gerechten. Al met al zijn moringabladeren dus erg voordelig voor de mentale en fysieke gezondheid van een mens.

--------------------------------------------------

ATC voor een duurzamere manier van consumeren. Boek hier en deel!


=> Hotels

=> Vakantiehuizen

=> Vlucht

=> Autoverhuur

#NL

187 views0 comments
Studio 2: ATC Design
Spitsbergen 53
1339 SK Almere
the Netherlands
KvK: 72065281
BTW: NL002454572B93
© 2020 ATC / MyATC App community Copyrights
Join US
 
 
Become a Blogger / Influencer
Blogger traffic Program
 
Advertise with us
 
Sponsor & Partners
 
 
MyATC App
 
Headquarter: ATC Design
Villa ATC - Digue castelbon
Rue Sostene Gendrey
97122 Baie-mahault 
Guadeloupe - France
Siret: 889 078 663 00016
Code APE: 7410Z
TVA: FR35889078663
google-play-badge.png