De Travertijnen van Pamukkale


Dit zijn enkele bizarre kalkhoudende baden op de berg langs de stad Pamukkale. Je kunt er heen via een tolhuisje, hoewel een strenge controle op verontreiniging vereist je schoenen uit te doen alvorens de helling te betreden (dus neem iets mee om je schoenen in te doen!), zodat de travertijnen altijd even wit blijven. Dit is wel een stuk lastiger in de winter wanneer het water dat langs de krijtachtige helling naar beneden loopt ijskoud is. Je kan de klim vermijden door een taxi te nemen naar de top van de berg en vanuit Hierapolis de travertijnen te betreden. De echte charme van deze plek ligt echter in het ontdekken van de travertijnen.​

Deze versteende watervallen/travertijnen zijn opgenomen op de UNESCO-Werelderfgoedlijst. De toegangsprijs is 25 TL (vanaf juni 2014). Dit is inclusief toegang tot de nabijgelegen Romeinse stad Hierapolis. Er wordt gezegd dat het uitzicht op de lagere gedeeltes van de travertijnhellingen beter is dan op de top.

Dagtochten worden aangeboden voor ongeveer 45 Lira (vanaf januari 2010) inclusief Engels sprekende gids, toegang tot Hierapolis en de travertijnen (alleen dit kost 20 Lira) en een lunchbuffet. Verschillende organisaties bieden dergelijke tochten aan, vraag hiervoor even rond. Zulke tochten vertrekken vanaf het kantoor van de busmaatschappij op de hoofdweg in Pumakkale tegenover de travertijnen en vanaf het Koray Hotel. Er kunnen ook tochten op andere plekken in de stad beginnen. Voor degene die de travertijnen liever niet bezoekt in de brandende zon zijn er ook nachttochten beschikbaar die vertrekken vanaf kleine pensions.

-------------------------------------------------------------

ATC voor een duurzamere manier van consumeren. Boek hier en deel!


=> Hotels

=> Vakantiehuizen

=> Vlucht

=> Autoverhuur

#NL

3 views0 comments

Recent Posts

See All
Studio 2: ATC Design
Spitsbergen 53
1339 SK Almere
the Netherlands
KvK: 72065281
BTW: NL002454572B93
© 2020 ATC / MyATC App community Copyrights
Join US
 
 
Become a Blogger / Influencer
Blogger traffic Program
 
Advertise with us
 
Sponsor & Partners
 
 
MyATC App
 
Headquarter: ATC Design
Villa ATC - Digue castelbon
Rue Sostene Gendrey
97122 Baie-mahault 
Guadeloupe - France
Siret: 889 078 663 00016
Code APE: 7410Z
TVA: FR35889078663
google-play-badge.png