De stranden van Guadeloupe, een caribische schatDe kans is groot dat je hotel direct aan het strand ligt of in elk geval niet meer dan 20 minuten verwijderd van een goede. Een hoop natuurlijke stranden zijn te vinden op het eiland. Van donkere surfstranden in het westen van Basse-Terre tot de lange uitgestrekte witte zandstranden die de Grande-Terre omringen. De openbare stranden zijn over het algemeen gratis, maar voor parkeren betaal je wel een beetje. In tegenstelling tot de hotelstranden, zijn er weinig faciliteiten. Hotels ontvangen niet-gasten maar vragen een vergoeding voor de faciliteiten zoals strandstoelen en handdoeken. Zondag is familiedag op het strand. Topless zonnen is normaal bij hotels, maar minder bij de openbare stranden.


De meeste stranden liggen tussen Gosier en St-François op de Grande Terre. Bezoekers gaan meestal naar de hotelstranden bij Gosier. Hier zijn stenen steigers gebouwd om de stranden te beschermen tegen erosie. Aangezien deze omgeving grote aantallen toeristen ontvangt, is het er waarschijnlijk erg druk.

Deze stranden zijn geen gewone stranden. Er is geen schaduw op het Creole Strand tegenover het Creole Beach Hotel. Je kan er wel naar de bar gaan voor een verfrissend drankje. Een stenen kademuur blokkeert de toegang tot het water. Dichtbij ligt het Salako Strand waar meer zand ligt en waar een decor van palmbomen wat schaduw biedt. Een gedeelte van dit strand loopt uit in een steiger. Dit is een fijn, zanderig strand (hoewel soms een beetje te druk) en je vindt er ook een snackbar.

-------------------------------------------------------------

ATC voor een duurzamere manier van consumeren. Boek hier en deel!


=> Hotels

=> Vakantiehuizen

=> Vlucht

=> Autoverhuur

#NL

5 views0 comments

Recent Posts

See All
Studio 2: ATC Design
Spitsbergen 53
1339 SK Almere
the Netherlands
KvK: 72065281
BTW: NL002454572B93
© 2020 ATC / MyATC App community Copyrights
Join US
 
 
Become a Blogger / Influencer
Blogger traffic Program
 
Advertise with us
 
Sponsor & Partners
 
 
MyATC App
 
Headquarter: ATC Design
Villa ATC - Digue castelbon
Rue Sostene Gendrey
97122 Baie-mahault 
Guadeloupe - France
Siret: 889 078 663 00016
Code APE: 7410Z
TVA: FR35889078663
google-play-badge.png