De geschiedenis en toekomst van Zonnepanelen


In 1839 maakte Antoine-Cesar Becquerel, een Franse natuurkundige, de verbazingwekkende ontdekking van het fotovoltaïsch effect, waaruit de ontwikkeling van zonnepanelen kwam. Hij ontdekte dat wanneer de elektrolytische cellen werden blootgesteld aan licht, ze een bepaalde hoeveelheid elektriciteit produceerden. Hoe meer licht, hoe groter de productie van elektriciteit en dat is hoe zonnepanelen daadwerkelijk in beeld kwamen.

In 1883 werd de eerste zonnecel ontwikkeld door Charles Fritts,door met selenium bedekte platen met een micro-dun laagje goud te gebruiken. Tussen de periode van 1883 en 1941 waren er verschillende wetenschappers en uitvinders die, met de hulp van bedrijven,begonnen te experimenteren met zonne-energie.


De Amerikaanse uitvinder Russell Ohl, die voor Bell Laboratories werkte, patenteerde de allereerste silicium zonnecel rond 1941. Bell Laboratories ging over tot het produceren van de allereerste kristallijn silicium zonnepanelen in het jaar 1954. Deze behaalden een rendement van 4% over de totale energieverbruik conversie.

In de komende jaren vervolgden een aantal wetenschappers uit de hele wereld hun onderzoek, studie en experimenten om de oorspronkelijke zonnecellen te verbeteren.Ze begonnen met de productie van zonnecellen die 6% rendement ,op de totale omzetting van energie, gaven.

De VS was het eerste land met een productie van zonnecellen die 20% rendement hadden en dit was in het jaar 1980. Tegen 2000, hadden ze een aantal zonnecellen geproduceerd die 24% rendement opleverden.


Dus wat zijn zonnepanelen? Zonnepanelen bestaan in principe ​​uit zuiver silicium. Het silicium wordt eerst ontdaan van alle onzuiverheden en derhalve levert dit het meest ideale neutrale platform voor het verbeteren van de overdracht van elektronen. Wanneer een siliciumatoom in contact komt met een tweede siliciumatoom, dan krijgt elke atoom elkaars vier elektronen. Om een ​​groot stuk zuiver silicium te produceren,moeten de siliciumatomen gedurende jaren door het proces van combinatie gaan. Zodra het zuivere silicium gereed is, wordt het op de platen van zonnepanelen aangebracht. Als silicium wordt gecombineerd met andere elementen dan produceert het een positieve of negatieve lading.

Zonnepanelen worden aangezien als de bieder van morgen,terwijl de andere vormen die elektriciteit creëren steeds worden aangevuld.

ATC voor een duurzamere manier van consumeren. Boek hier en deel!


=> Hotels

=> Vakantiehuizen

=> Vlucht

=> Autoverhuur

Populair - Hoe videos te doen: Abonneren


U vindt dit artikel leuk of u haat het,geef uw commentaar hieronder! Vertel ons wat u denkt en deel uw mening door uw sociale media...

#NL

0 views0 comments

Recent Posts

See All
Studio 2: ATC Design
Spitsbergen 53
1339 SK Almere
the Netherlands
KvK: 72065281
BTW: NL002454572B93
© 2020 ATC / MyATC App community Copyrights
Join US
 
 
Become a Blogger / Influencer
Blogger traffic Program
 
Advertise with us
 
Sponsor & Partners
 
 
MyATC App
 
Headquarter: ATC Design
Villa ATC - Digue castelbon
Rue Sostene Gendrey
97122 Baie-mahault 
Guadeloupe - France
Siret: 889 078 663 00016
Code APE: 7410Z
TVA: FR35889078663
google-play-badge.png