De beste websites om je milieuvriendelijke vakantie te plannen


Het plannen van een milieuvriendelijke vakantie is tegenwoordig makkelijker dan ooit dankzij de websites die informatie aanbieden over duurzaam toerisme. Hier vind je de beste websites die je kan gebruiken om er zeker van te zijn dat je vakantie net zo goed is voor het milieu als voor jezelf!

Je bestemming kiezen: ethicaltraveler.org


Ethical Traveler is een organisatie die ernaar streeft om reizigers van kennis en informatie te voorzien over toeristische bestemmingen overal op de wereld. Op deze manier kan je weloverwogen beslissingen nemen over de plekken waar je heen wilt gaan en je kostbare geld wilt uitgeven.

Zelfs als je alleen even snel rondkijkt op deze website zal je ontdekken op welke hoogte een land zich economische en ecologisch duurzaam gedraagt. Je ontdekt snel op welke manier jouw bezoek invloed heeft op onze wereld.

Als je inspiratie nodig hebt voor de bestemming van je volgende reis, bekijk dan eens de lijst met de Tien Beste Ethische Bestemmingen die Ethical Traveler jaarlijks uitbrengt.

Green Traveler Guides is een andere perfecte website voor informatie waar je het beste je vakantie kan vieren zonder je schuldig te voelen over de impact van je vakantie op het milieu.

Accommodatie vinden: environmentallyfriendlyhotels.com


Dit is de ideale website voor het vinden van milieuvriendelijke hotels op de hele wereld. Het fijne aan deze website, Environmentally Friendly Hotels (EFRhotels), vergeleken met andere soortgelijke websites, is dat ze een complete evaluatie geven van elk duurzaam aspect. Zo kan je zien waar het hotel wel en niet uitblinkt.

Verschillende categoriën zoals lucht, onderwijs, voedsel, afval, energie, handdoeken en lakens, water, vaste afvalstoffen, aanvullingen en extra’s zijn allemaal opgedeeld in gedetailleerde onderdelen die een ‘ja’ of een ‘nee’ beoordeling krijgen. Het hotel krijgt een algemene beoordeling van maximaal 7 ‘groene blaadjes’. Daarnaast is er ook een uitgebreide pagina voor reviews waar je de beoordeling van eerdere gasten van het hotel kunt zien. Het is een perfecte website om een accommodatie te vinden die ideaal is voor jouw vakantie én goed voor het milieu.

Milieuvriendelijke reizen en kleine vakanties: responsibletravel.com


Responsible Travel werkt met ongeveer 375 kleine toeristische organisaties verspreid over de hele wereld. Hun missie is om aan te moedigen tot duurzaam reizen en om ‘betere plaatsen om te leven en te bezoeken’ te creëren.

Of je nu op zoek bent naar een ski-expeditie door Oostenrijk of een strandoord in Belize, Responsible Travel kan je in contact brengen met een lokale organisatie die zal zorgen dat je vakantie volledig naar jouw wens is. Daarnaast verzekeren ze dat je je welverdiende geld uitgeeft aan een milieuvriendelijke vakantie.

Andere reisorganisaties die als duurzaam en milieuvriendelijk worden erkend zijn The World Wildlife Fund en National Geographic.

Kampeeruitrusting kopen: geartrade.com


Als je op reis gaat, moet je vaak speciale kleren of materialen kopen die je nog niet hebt. Wandeluitrusting, ski-jassen, een rugtas...

Er zijn veel bedrijven die kampeeruitrusting verkopen en menen dat ze een lage impact hebben op het milieu. Maar, de beste manier om er zeker van te zijn dat je op een duurzame manier consumeert, is om tweedehands materialen te kopen. En daar komt Gear Trade je bij helpen. Het is een soort eBay maar dan alleen voor gebruikte materialen in uitstekende staat en van uitstekende kwaliteit.

Ze hebben alles, van vishengels tot skateboardwieltjes. Je kan er werkelijk alles vinden, voor prima prijzen. Het beste is nog wel, dat je alles weer kunt verkopen als je weer thuis komt. Het milieu beschermen en geld besparen tegelijkertijd? Ja, graag!

De minst CO2-uitstotende vluchten kiezen: matrix.itasoftware.com

Helaas is het vliegtuig vaak een onvermijdelijk transportmiddel voor een vakantie. Vliegen is berucht vanwege de verschrikkelijke energie-inefficientie en de CO2 uitstoot. Maar het vliegtuig pakken is vaak de enige manier om te reizen naar ander landen, zeker als je woont op een eiland zoals Australië.

Als je geen bus, trein, auto of boot kan kiezen om naar jouw gekozen bestemming af te reizen, is het mogelijk om vluchten te kiezen met een lage CO2 uitstoot. De nieuwe software van Google om vliegtickets te zoeken zal allerlei informatie tonen van de vlucht, waaronder de CO2 uitstoot.

Vul gewoon je vertrek- en eindbestemming in, klik op een vlucht waar je geïnteresseerd in bent en een kleine schermpje zal verschijnen aan de rechterkant van je scherm met alle informatie. Vergelijk dit met andere vluchten die passen binnen je planning zodat je kan zorgen dat je het beste van het slechte kan kiezen als je het vliegtuig moet nemen.

Als je al je onderzoek hebt gedaan en hebt besloten wat je gaat doen in je vakantie kan je dankzij het programma van ATC ‘één reservering = één boom geplant’ eindelijk een positieve invloed hebben op het milieu. Je kan meedoen door met één van onze partners je vakantie te boeken:

ATC voor een duurzamere manier van consumeren. Boek hier en deel!


=> Hotels

=> Vakantiehuizen

=> Vlucht

=> Autoverhuur

#NL

0 views0 comments

Recent Posts

See All
Studio 2: ATC Design
Spitsbergen 53
1339 SK Almere
the Netherlands
KvK: 72065281
BTW: NL002454572B93
© 2020 ATC / MyATC App community Copyrights
Join US
 
 
Become a Blogger / Influencer
Blogger traffic Program
 
Advertise with us
 
Sponsor & Partners
 
 
MyATC App
 
Headquarter: ATC Design
Villa ATC - Digue castelbon
Rue Sostene Gendrey
97122 Baie-mahault 
Guadeloupe - France
Siret: 889 078 663 00016
Code APE: 7410Z
TVA: FR35889078663
google-play-badge.png