De beste kerstmarkt in Europa


De winter is een ideaal moment in het jaar om naar Europa te reizen en Europeanen vinden ook echt dat de winter gevierd moet worden. Tijdens het vakantieseizoen gaan ze er dus ook echt allemaal op uit! Gebouwen gaan gehuld onder sprookjesachtig licht en schaatsbanen worden massaal op openbare plaatsen neergezet. Openlucht kerstmarkten worden opgebouwd op de belangrijkste pleinen en straten van veel steden en mensen stromen samen om glühwein te drinken en met vrolijke kerstboodschappen geglaceerde peperkoeken te eten.

Deze traditionele kerstmarkten zie je tegenwoordig overal in Europa verschijnen. Na het lezen van de grote discussie over kerstmarkten op de blog van Emerald Waterways konden we het echter niet laten om ons af te vragen waar je nou de beste kerstmarkt kunt vinden. Dus zijn we op onderzoek gegaan!

Hieronder vind je de beste kerstmarkten in heel Europa die je ook nog eens ongekende mogelijkheden bieden om te shoppen in een feestelijke sfeer en die je feestelijke lekkernijen en seizoensgebonden delicatessen aanbieden waarover je naar huis zal willen schrijven!

Dresden

De hoofdstad van Saksen. Als je gek bent op Kerst, zal je Dresden helemaal geweldig vinden! De oudste en nog steeds actieve kerstmarkt van Duitsland komt elk jaar tot leven met een gloed van lichtjes, met een geur van glühwein en peperkoek en met het geluid van kerstmuziek dat zich verspreidt door het centrum van deze mooie barokke stad. De Striezelmarkt, die dateert uit 1434, op het Altmarkt plein is bekend door zijn mooie handwerken, de vier ton wegende fruittaart en glinsterende kraampjes rondom een 15-meter hoge houten “Kerstpiramide”.

De beste ambachtsmannen uit Saksen verkopen hier verbazingwekkende regionale producten - allerlei houten kunstwerken uit het Ertsgebergte, wierookbranders in de vorm van notenkrakers, fijn geblazen glas uit Lauscha en Dresden’s beroemde blauw-witte aardewerk.


Wanneer? Vanaf 26 november tot 24 december.

Boek hier je: Hotel | Vlucht | Auto

Brussel

Kerst in Brussel is een magische ervaring. 240 houten kraampjes strekken zich elk jaar uit op de straten van Grand’Place tot aan het Ste-Catherine plein op een kerstmarkt (Winterpret) die bijna 2 kilometer lang is.

In de eigenaardige kraampjes met houten daken worden handgemaakte kunst- en sierwerken, souvenirs en Belgische delicatessen verkocht - bezoekers kunnen er een pan mosselen krijgen, verrukkelijke Vlaamse frieten, luchtige Belgische wafels, seizoensgebonden croustillons (suikerdonuts) en Belgiës “twee meest veelvoorkomende toevoegingen aan de wereldkeuken: heerlijke bonbons en krachtig bier.”

Hoewel de markt vooral beroemd is vanwege zijn feestelijke sfeer en de glinsterende lichtjes, vind je er ook een 35 meter lange rodelbaan, een schitterend reuzenrad met 18.000 lichtjes en, natuurlijk, een 60 meter lange schaatsbaan compleet met goochelaars en straatmuzikanten.


Wanneer? 27 november tot 3 januari

Bezoek ook Antwerpen (Grote markt) en Brugge (Kerstmarkt van Brugge) voor andere gezellige Belgische kerstmarkten.

Boek hier je: Hotel | Vlucht | Auto

Berlijn

Berlijn heeft elk jaar meer dan vijftig kerstmarkten verspreid over de hele stad. Echter, de markt bij de Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche is de grootste en populairste van allemaal. Meer dan 2 miljoen bezoekers komen elk jaar naar de Berlijnse kerstmarkten om sieraden, decoraties en kunstwerken te kopen en om zich te laten verwennen door de lekkernijen van het seizoen zoals geroosterde amandelen, warme chocolademelk, zelfgemaakte advocaat en glühwein.


Wanneer? 25 november – 3 januari

Boek hier je: Hotel | Vlucht | Auto

Keulen

Elk jaar komen miljoenen mensen vanuit de hele wereld naar Keulen voor de kerstmarkt bij de Keulense kathedraal.

Met op de achtergrond een prachtige kathedraal en de grootste kerstboom van heel Rijnland vind je in Keulen de meest indrukwekkende kerstsfeer van heel Duitsland.

“Kerstmuziek, kunst- en sierwerken, speelgoed, kerstversieringen en de geur van kerstlekkernijen creëeren een prachtige sfeer. Het zijn niet alleen de ogen van kinderen die oplichten als tingieters, kransmakers en glasblazers hun kunst demonstreren en de lucht gevuld wordt met geuren van glühwein, hete kastanjes en peperkoeken.”


Wanneer? Vanaf 23 november tot 23 december.

Boek hier je: Hotel | Vlucht | Auto

Hamburg

De op één na grootste stad van Duitsland vol met maritieme kunst verandert in december in een levensecht sprookje waar bezoekers kunnen genieten van 15 verschillende kerstmarkten die voor iedereen iets te bieden hebben.

Traditionele markten vullen de straten voor het gemeentehuis waar rijen met kraampjes handgemaakte kunst, kinderspeelgoed en heerlijke lekkernijen aanbieden. Toch is één van de populairste attracties in de stad de Schrottwichteln of geheime onzinnige kerstcadeaus. Bezoekers wisselen hun minst favoriete kerstcadeaus in en de opbrengst gaat naar de liefdadigheidsinstelling Winter Pride.

De Jungfernstieg markt biedt chique eten en luxe geschenken en de kleinere Fleetinsel markt is ideaal als je de kerstdrukte probeert te vermijden.

De Fleetinsel is erg geschikt voor een prachtige avondwandeling met kinderen vanwege de sprookjesachtige, glinsterende lichtjes op twee antieke zeilschepen. De 18 plussers gaan intussen naar de Santa Pauli markt op de wellustige Reeperbahn.


Wanneer? De data van de verschillende markten lopen van 24 november tot 30 december.

Boek hier je: Hotel | Vlucht | Auto

Parijs

Met op de achtergrond de glinsterende lichtjes van de Eiffeltoren, biedt de Champs-Elysées één van de meest indrukwekkende kerstmarkten die Europa te bieden heeft.

De markt begint bij de rotonde op de Champs-Elysées en reikt helemaal tot aan Place de la Concorde. Rijen van houten kraampjes vullen de beroemdste winkelstraat van de wereld met één van de grootste kerstmarkten van Frankrijk. Het is ook één van de oudste kerstmarkten in heel Europa. Geniet van de kerstversieringen, de feestelijke objecten, regionale producten en kunst- en sierwerken. En ga naar de schaatsbaan op de Eiffeltoren voor een beetje extra kerstachtige magie.


Wanneer? 15 november 2014 tot 4 januari 2015.

Boek hier je: Hotel | Vlucht | Auto

Praag

De kerstmarkten van Praag zijn wereldberoemd en vinden plaats op het “Plein van de oude Stad” en het Wenceslas Plein.

“De idyllische ligging wordt aangevuld met helder versierde kraampjes die een enorme glinsterende kerstboom insluiten en met een authentieke kerststal waar de kleine kinderen echte levende dieren kunnen zien en aanraken.” Volwassenen kunnen er kiezen uit regionale ambachtswerken waaronder complex glaswerk en sieraden, Boheems kristal, geborduurd kant, houten speelgoed, Tsjechische marionetten en genoeg om je lekkere trek te stillen; honingzoete peperkoeken, vánocvka (gevlochten deeg met rozijnen) en vosí hnízda (koekjes gevuld met noten en rum) zijn overal beschikbaar en gaan het best samen met een zoete glühwein.

Tsjechische kerstliederen klinken over de markt en de prachtige middeleeuwse omgeving.


Wanneer ? Vanaf 29 november tot 6 januari.

Boek hier je: Hotel | Vlucht | Auto

Wenen

Vanaf half november tot en met de Kerstdagen worden de mooiste pleinen van Wenen omgetoverd tot magische kerstmarkten. Een eeuwenoude traditie die al 700 jaar geleden is begonnen.

In Wenen zijn veel verschillende kerstmarkten maar de Christkindlmarkt op het Rathausplatz (voor het gemeentehuis) is één van de meest bekende.

Bij meer dan 150 kraampjes wordt van alles verkocht: van kerstversiering, bijenwas kaarsen en houten speelgoed tot Oostenrijks handwerk en glasdecoratie. Daarnaast creëeren de geur van deegwaren en warme gerechten een bijna magische sfeer. “Verder vind je er de Oude Weense Kerstmarkt op het Freyung. Deze is wat traditioneler en er wordt vooral veel handwerk verkocht. Voor het het Schonbrunn Paleis, dat een keizerlijk decor vormt, vind je een Nieuwjaarsmarkt die open is tot 1 januari.”


Wanneer? De Christkindlmarkt is open van 15 november tot 24 december. Andere markten zijn gemiddeld open vanaf 20 november tot 23 december.

Boek hier je: Hotel | Vlucht | Auto

Straatsburg

De oudste kerstmarkt in Frankrijk, de Kerstmarkt van Straatsburg, dateert terug uit 1577 en ontvangt elk jaar meer dan 2 miljoen toeristen die samenstromen om getuige te zijn van de honderden kilometers aan glinsterende kerstverlichting, de evenementen met speciale thema’s, een gigantische schaatsbaan en de beroemde 30 meter hoge kerstboom. Vakwerkhuizen zijn versierd met rood-witte hartjes; sterren, engelen en sneeuwvlokjes vullen de geplaveide straten. Geen wonder dat Straatsburg vorig jaar de prijs won voor “Beste kerstmarkt in Europa”.

Accommodaties zijn al weken voor de start van de kerstmarkten volgeboekt. Het evenement is verspreid over 11 verschillende dorpjes. Bezoekers krijgen de kans om de beste regionale producten te proeven waaronder de bredle kerstkoekjes en Straatsburgs traditionele pittige warme sinaasappelsap.


Wanneer? Vanaf 27 november tot 31 december

Boek hier je: Hotel | Vlucht | Auto

#NL

2 views0 comments

Recent Posts

See All
Studio 2: ATC Design
Spitsbergen 53
1339 SK Almere
the Netherlands
KvK: 72065281
BTW: NL002454572B93
© 2020 ATC / MyATC App community Copyrights
Join US
 
 
Become a Blogger / Influencer
Blogger traffic Program
 
Advertise with us
 
Sponsor & Partners
 
 
MyATC App
 
Headquarter: ATC Design
Villa ATC - Digue castelbon
Rue Sostene Gendrey
97122 Baie-mahault 
Guadeloupe - France
Siret: 889 078 663 00016
Code APE: 7410Z
TVA: FR35889078663
google-play-badge.png