Ademhalingsoefeningen om paniekaanvallen te stoppen


Als je een paniekaanval voelt aankomen, is het erg belangrijk om direct te stoppen met alles wat je aan het doen bent (vooral als je aan het rijden bent), om op een comfortabele en veilige plek te gaan zitten en om je ademhaling onder controle te krijgen. Als je probeert te focussen op een langzame ademhaling wordt het eigenlijk een soort meditatie. Als je je ademhaling weer enigszins onder controle hebt en je je sterk genoeg voelt om wat meer effectieve maatregelen te treffen, probeer dan enkele van onderstaande oefeningen.


Stop met ademhalen! Probeer je adem in te houden. Je hoeft het niet zo heel lang vol te houden en zeker niet zo lang dat je paniekaanval erger wordt. Je adem vier keer achter elkaar voor tien seconden inhouden is al genoeg.

Ademhalen in een papieren zakje! Je denkt misschien dat deze techniek slechts een oud sprookje is, maar het werkt echt. Het achterliggende idee is hetzelfde als die van de vorige oefening: je brengt het gehalte koolstofdioxide in je longen, je bloed en je lichaam terug naar het gewenste niveau. Hierdoor worden de nodige PH waarden van je bloed weer terug in evenwicht gebracht.

Ademhalen vanuit je middenrif! Het middenrif is een spier onder aan je longen die de luchttoevoer naar je lichaam controleert. Je kan hem voelen door je hand op je maag te leggen en diep in en uit te ademen. Probeer adem te halen en tegelijkertijd de beweging van je middenrif in te beelden. Leg je hand op je maag en voel hem op en neer gaan. Probeer zo diep mogelijk adem te halen.

Haal diep adem! Ga hardlopen! Zorg dat je hartslag omhoog gaat en je begint te zweten. Je lichaam zal dan het natuurlijke en noodzakelijke ademhalingsritme aannemen en je paniek zal verdwijnen.

Al deze oefeningen, in combinatie met psychologische oefeningen om paniekaanvallen tegen te gaan, kunnen helpen om de problemen te verlichten waar zoveel mensen last van hebben als ademhalen moeilijk wordt!

--------------------------------------------------

ATC voor een duurzamere manier van consumeren. Boek hier en deel!


=> Hotels

=> Vakantiehuizen

=> Vlucht

=> Autoverhuur

#NL

0 views0 comments

Recent Posts

See All
Studio 2: ATC Design
Spitsbergen 53
1339 SK Almere
the Netherlands
KvK: 72065281
BTW: NL002454572B93
© 2020 ATC / MyATC App community Copyrights
Join US
 
 
Become a Blogger / Influencer
Blogger traffic Program
 
Advertise with us
 
Sponsor & Partners
 
 
MyATC App
 
Headquarter: ATC Design
Villa ATC - Digue castelbon
Rue Sostene Gendrey
97122 Baie-mahault 
Guadeloupe - France
Siret: 889 078 663 00016
Code APE: 7410Z
TVA: FR35889078663
google-play-badge.png